Годишен хороскоп за годината на Козата – част втора

Според китайския календар на 19 февруари започна годината на дървената коза/овца.

Дракон
Родените в годините 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012 са под знака на Дракона.

Драконът ще има възможност най-после да си отдъхне. Годината на Козата за него ще е една от спокойните. Ще му трябва много по-малко време за справяне със служебните ангажименти и ще разполага с много повече време за семейството и личните си предпочитания. Което по никакъв начин няма да навреди на постигнатите до момента позиции.

Драконът ще се потопи в сантименталните си чувства, в хобито, в любимите си занимания. Ще ориентира творческия си потенциал към нещо ново и непознато до момента, но изключително вълнуващо и перспективно, на което ще посвети голяма част от свободното си време.

През втората половина от годината може да получи някаква неприятна новина, предизвикваща промяна на дългосрочните планове и прекратяване на някаква връзка.
На фона на спокойния като цяло живот на Дракона личните отношения ще са доста динамични. Парадоксалното е, че семейните Дракони ще са много по-склонни към създаване на странична любовна връзка или мимолетен флирт от необвързаните.

Драконът ще е много привлекателен, ще е обект на изострено внимание от страна на представителите на противоположния пол и трудно ще устои на изкушението. Ситуацията е леко опасничка. Веднъж разклатил позициите си сред членовете на семейството, Драконът трудно ще ги възстанови, така че трябва да помисли за последствията преди да се втурне в любовни авантюри.

Професионалните задължения на Дракона няма да са по-различни от познатите. В годината на Козата може да разчита на знанията и опита си и да поддържа равномерно темпо. Освен това екипът, достатъчно добре подбран, ще работи така, че Драконът няма да има повод за безпокойство.

Драконите, работещи самостоятелно ще продължават да го правят при това със същия интензитет и динамика. В тяхна полза е да не намаляват темпото, но и да не изоставят възможността за повишаване на познанията и подобряване на информационната база.
Финансовото състояние на Дракона зависи както от усилията, които ще положи, така и от отношението на семейството към приходите и разходите. Приходите може леко да намалеят, така че и разходите евентуално би трябвало да се преценяват по-акуратно.
Не е изключена и възможността от финансови загуби в резултат на неуспешна сделка или явна измама. Препоръчително е за Дракона да се въздържа от рискови и хазартни операции и да се вслушва в мнението на близките си при обсъждане на сериозни финансови въпроси.

В годината на Козата ще е полезно, ако Драконът се опита да преодолее вредните си навици. Прекаляването с храна, алкохол, тютюн, упойващи вещества няма да минат безнаказано. Проблеми с жлъчката, дебелото черво и белите дробове ще изискат сериозна намеса на специалист и консултацията не бива да се отлага.

Змия
Родените в годините 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013 са под знака на змията.

Змията е гъвкава и ако използва възможностите си оптимално ще успее да подобри живота си през годината на Козата. Змията е мъдра и нея често ще я търсят за съвет в критични моменти. Тя ще помогне на много хора, които в знак на благодарност ще помогнат на нея.

Змията е спокойна и логична. Не показва какво мисли или какво чувства, но въпреки всичко в годината на Козата ще преживее силни емоции, при това противоречиви.

Най-голям брой изненади ще са свързани с личния и любовен живот. Ще има срещи и раздели, сватби и разводи, сълзи и усмивки – изобщо пълен набор от противоречиви емоции. Немалко представители на този знак ще създадат семейство, а доста от тези, които вече са създали, най-после ще се сдобият с така чаканото отроче.

За Змията ще е много благоприятно, ако не се опитва да контролира живота на близките си и най-вече на любимия човек и ако не поставя неизпълними изисквания спрямо тях. В противен случай не е изключено точно в годината на Козата неприятните преживявания да вземат превес.

Особено ако капризната и мнителна Змия реши да се впуска в любовни авантюри с рисков характер. В крайна сметка може да се окаже, че е „тъпият ъгъл“ в любовния триъгълник.

Най-успешни в професионален план ще са самостоятелните занимания. Всеизвестно е, че Змията е индивидуалист и не търпи пряка намеса в работата си. Независимо от това е желателно да преценява реално собствените си възможности и да търси помощ, когато се налага.

Конфликтните ситуации трябва да се овладяват още в зародиш, защото точно те ще се окажат най-голямата пречка за професионален напредък.

Що се отнася до финансите, то в годината на Козата те ще са най-малката грижа. Змията буквално ще докаже верността на поговорката „пари при пари отиват“. Част от приходите може да са в резултат на късмет или случайност, като например печалба от хазарт или лотария, но на подобни приходи не бива да се залага изцяло.

Абсолютно стабилни ще са приходите от основната дейност на Змията, стига да не създаде някакъв конфликт, заради който да загуби работата или да затрудни бизнеса си.

Гаранция за доброто здраве на Змията е отговорното й отношение към него. С други думи казано, трябва да се отдаде дължимото на профилактиката, при това поне три пъти през годината. Защото може да се окаже, че протича някакво заболяване в скрита форма и при по-късното му откриване лечението ще е вече доста затруднено, а резултатът – съмнителен.

Представителите на този знак, които са с наднормено тегло (което не се случва твърде често) трябва да променят начина си на хранене и да се консултират с кардиолог.

Кон
Родените в годините 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014 са под знака на Коня.
Гордият и независим Кон ще се чувства прекрасно в годината на Козата. Предстои му един изключително продуктивен период, през който ще постави добро начало за перспективните си проекти. Успехите, дори дребните, ще окуражат Коня и ще засилят вярата в собствените му възможности.

Би било много подходящо и полезно, ако представителите на този знак отделят време за повишаване на образованието и придобиване на нови знания. Включването в различни курсове и групи по интереси ще има и допълнителен положителен ефект – съвсем непредвидено ще срещне стари приятели и ще възобнови контактите си с тях.

Любовният живот на Коня ще е в лек застой. Едва ли ще има нещо ново и непредвидено, даже напротив. Конят ще поддържа старите си контакти при това не особено грижливо. Семейните Коне може да имат и неприятности с любимия човек, предизвикани от прекалената им заетост.

Несемейните в един момент може да установят, че връзката всъщност се е разпаднала и партньорът си е намерил утеха някъде другаде. Ще им стане неприятно, но едва ли ще го преживеят много драматично.

В професионален план Конят наистина ще бележи успехи и напредък. Вероятността за преместване на по-добра работа, за създаване на собствен бизнес или за промяна на професионалната ориентация вследствие на обучение е огромна.

Финансовото състояние на Коня в годината на Козата ще е леко нестабилно. Разходите ще са повече от приходите и може да се наложи да прибегне до ползване на запасите или да търси банков заем.

Препоръчително е, ако става дума за неголеми средства, да се потърси помощ от приятелите или от близки роднини. Конят ще успее да погаси задълженията си, но на дребни порции през равни интервали.

Здравословното състояние на Коня ще създаде грижи. Не е изключено стари оплаквания да напомнят за себе си или да се превърнат в хронични. Преумората ще се отрази негативно върху нервната система и съня.

Конят не бива да злоупотребява с прословутата си издръжливост. Ако не вземе навременни мерки, ще е много трудно да възстанови и физиката, и психиката си.

Коза

Родените през годините 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015 са под знака на Козата

Би следвало Козата да се чувства добре в собствената си година, но истината е съвсем друга. Козата е нежна, неспокойна, капризна, леко истерична и тези нейни качества ще са в дъното на собствените й проблеми. събитията ще са противоречиви, ще се наложи да организира времето си така, че да отхвърли голямо количество проблеми, натрупани през годините назад.

Ако до момента си е казвала, че може да изчака и нещата ще се оправят от само себе си, то сега ще установи, че тази тактика е била абсолютно погрешна и безполезна. Единственият начин да се справи е да потърси помощ. Самостоятелната работа няма да даде очакваните резултати.

Професионалните ви изяви до голяма степен са свързани с обкръжението. Ако обстановката около вас се промени, ще се промени и вашето положение в нея. Намирате се в идеална ситуация. Завършването на старите ви проекти зависи от вас и ще можете да получите помощ в случай, че ви е нужно.

Започването на нови проекти зависи от чужда воля и участието ви при всички случаи ще е в колектив, където ще можете да следвате общия ритъм и да се адаптирате към него. С други думи казано, от вас не се очакват кардинални решения, за които да се налага да носите огромна отговорност.

Всичко е точно така, както ви е удобно. За вашите задачи ще прилагате собствените си правила, за общите ще може да демонстрирате тактическите си възможности. Не са изключени словесни престрелки с колегите, в които трябва да се включвате, само ако разполагате с неоспорими аргументи.

Липсата на романтични вълнения ще бъде нещо съвсем естествено, като се има пред вид колко неуверена и неинициативна е Козата спрямо любовните си връзки. За нея е по-вероятно да откликне, отколкото да направи първата крачка.

Тя дотолкова е свикнала със собствения си чар и с това да бъде търсена, че не си дава много зор и обикновено заема пасивна позиция. Неприятностите може да дойдат от това, че колкото и да е пасивна, Козата почти винаги откликва на свалките, а те рано или късно стават достояние на постоянния партньор и предизвикват сцени на ревност, дори прекратяване на постоянната връзка, че и развод при семейните Кози.

Та преди да се впусне в новата любовна авантюра, Козата трябва да си представи последствията и да реши дали си заслужава рискът.

Най-сериозните проблеми на Козата в собствената й година ще са свързани с професионалните и делови изяви. От една страна ще я притиска конкуренцията, от друга – държавната администрация.

Няма да е лесно да балансира между тези изпитания, да спази всички изисквания на закона и да следва всички правила. Ще има нужда от помощ и е желателно да я потърси навреме, без отлагане. Ще си спести и време, и нерви.

Всяка промяна на работата или бизнеса ще бъде свързана и с промяна на материалното благосъстояние на Козата. Паричните постъпления ще са леко нестабилни и непостоянни, за сметка на разходите, които на моменти ще са доста високи, при това неотложни.
Не са изключени и финансови загуби. Козата трябва да е изключително предпазлива и задълбочена, когато подписва договори. Да търси консултация за клаузите, които не са й ясни. Да ограничава разходите само до най-необходимото и да не прекалява с подаръците, развлеченията и проявите на разточителност.

Козата е нежна, в повечето случаи с грацилна структура и по отношение на здравето са възможни два източника на проблеми: вирусни инфекции, в следствие на снижения имунитет и травми, вследствие на вечното й бързане и пренебрегване на изискванията за техническа безопасност на работното място.

Не бива да си прави експерименти по време на шофиране, защото последствията може да се окажат доста сериозни и за дълго време да не успее да възстанови обичайното си състояние.



Източник: http://www.az-jenata.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини