Китайците от млечната компания "Брайт" изпратиха подаръци за децата на Момчиловци

Новогодишни подаръци за всяко от над 130 деца, пристигнаха от Китай с почти два месеца закъснение в родопското село Момчиловци.

Представителите на китайската компания „Брайт“, която супер успешно вече няколко години произвежда киселото мляко „Момчиловци“, са организирали „коледната пратка“ за над 130 деца от местното училище и детска градина. Още през ноември от китайския гигант са изпратили запитване какви са традициите за празнуване на Коледа и новата година в Родопите и Момчиловци, за да изпратят подаръци. 

Пакетите съдържат интересни театрални реквизити - шапки, шалчета под формата на животни, а за по- големите деца китайците са изпратили раници и обучителни игри за паралелно изучаване на английски и китайски език. 

Приятелите на селото искали да изненадат с пъстрите дарове малчуганите и приготвили индивидуални пакети за всяко дете. Кашоните от азиатската държава обаче пристигнаха едва сега, ден преди Китайската нова година, която настъпва утре-19 февруари.

Не е проблем, нашите деца ще празнуват с подаръци не българската, а китайската нова година“, пошегува се кметицата Мария Никова. Тя обаче не скри, че забавянето не е само поради огромните разстояния между Китай и Момчиловци, а и заради митнически процедури,такси мита и други бюрократични затруднения. Всичко обаче вече е преодоляно и вчера децата, сред които има и много от приемни семейства, имаха истински празник с подаръците от компания „Брайт“.

Нова рекламна кампания ще популяризира десертното кисело мляко „Момчиловци” в азиатската република. Чрез нея всеки клиент на компанията ще получи пощенска картичка с клеймо от родопското село. За 2014 г. годишният оборот от продажбата на млякото на дълголетието в Китай достигна 75 млн. евро. То се продава във всяко кътче на азиатската република в опаковки от 200 и 110 грама.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини