Ученици се "годяваха" на сцената в СОУ

За поредна година кулминацията в тържествата, посветени на патрона на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров” беше спектакълът на Театралния състав. Този път премиерата беше на "Годеж” от Цветислав Минкович.

В главните роли влязоха обичайните заподозрени – учениците от единадесети и дванадесети клас – Криси Сиракова, Тони Тунчева, Мария Манолова, Момчил Момчилов, Стоян Йорданов, Христо Василев, Мария Димитрова, Мария Паунова, Христоз Христозов. Няма как да не отбележим и участието на осмокласничката Ралица, която смело влезе  в роля и направи първите си стъпки в театъра. Не пропусна да се включи отново и учителят по география - господин Петър Петров.Неговият образ на старец оставят трайна следа у зрителя, макар всеобщото мнение, че е трудно да се забрави еквивалентния герой, изигран от Мартин Костов.

Сюжетът на постановката се върти около две семейства, които са свързани чрез бъдещото сродяване на децата им. Всеки от родовете има свои проблеми и недостатъци, които са въплътени в членовете на семействата. Ако един има склонността да подпийва, а друг – да краде, то трети критикува всичко и всеки. Тази смесица от сложни и противоречиви характери предстои да се омеша със също така интересните образи от рода на булката, в който властва матриархат. Това е една класическа извадка за живота на Балканите, както преди сто години, така и след още толкова, един разказ за типичните балкански нрави!

Трябва да отбележим, че финалът ни хвана неподготвени. Нотката загадъчност около предстоящата сватба и (не)разбирателството между семействата ни кара да се чудим дали догодина няма да видим продължение на тазгодишната постановка. И все пак, това е поредната сполучлива пиеса, която ни предлагат учениците.

Пожелаваме успех на театралите и ръководителя им – Спас Янков, без когото това не би било възможно. Дано годината им донесе множество призове, положителни емоции и най-важното – успешно реализиране на дванадесетокласниците.

Доника Ставрева

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ак
    Актриса
    5 0
    17:43, 14 фев 2015
    Тъкмо ми стана чудно за добропожелателния и едновременно неутрален тон на статията и видях, че е написано от ученичка. Браво Доника!
Последни новини