19 °C

Ученици се "годяваха" на сцената в СОУ

За поредна година кулминацията в тържествата, посветени на патрона на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров” беше спектакълът на Театралния състав. Този път премиерата беше на "Годеж” от Цветислав Минкович.

В главните роли влязоха обичайните заподозрени – учениците от единадесети и дванадесети клас – Криси Сиракова, Тони Тунчева, Мария Манолова, Момчил Момчилов, Стоян Йорданов, Христо Василев, Мария Димитрова, Мария Паунова, Христоз Христозов. Няма как да не отбележим и участието на осмокласничката Ралица, която смело влезе  в роля и направи първите си стъпки в театъра. Не пропусна да се включи отново и учителят по география - господин Петър Петров.Неговият образ на старец оставят трайна следа у зрителя, макар всеобщото мнение, че е трудно да се забрави еквивалентния герой, изигран от Мартин Костов.

Сюжетът на постановката се върти около две семейства, които са свързани чрез бъдещото сродяване на децата им. Всеки от родовете има свои проблеми и недостатъци, които са въплътени в членовете на семействата. Ако един има склонността да подпийва, а друг – да краде, то трети критикува всичко и всеки. Тази смесица от сложни и противоречиви характери предстои да се омеша със също така интересните образи от рода на булката, в който властва матриархат. Това е една класическа извадка за живота на Балканите, както преди сто години, така и след още толкова, един разказ за типичните балкански нрави!

Трябва да отбележим, че финалът ни хвана неподготвени. Нотката загадъчност около предстоящата сватба и (не)разбирателството между семействата ни кара да се чудим дали догодина няма да видим продължение на тазгодишната постановка. И все пак, това е поредната сполучлива пиеса, която ни предлагат учениците.

Пожелаваме успех на театралите и ръководителя им – Спас Янков, без когото това не би било възможно. Дано годината им донесе множество призове, положителни емоции и най-важното – успешно реализиране на дванадесетокласниците.

Доника Ставрева

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ак
  Актриса
  5 0
  17:43, 14 фев 2015
  Тъкмо ми стана чудно за добропожелателния и едновременно неутрален тон на статията и видях, че е написано от ученичка. Браво Доника!

Хороскоп за 29.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Постарайте се да наваксате пропуските в работата си и ще получите увереност за бъдещето си. Интимните връзки ще се задълбочават и скоро ще получите интересно предложение. Интересът към вас нараства и гледайте да не го проиграете хазартно. Други ще имат прозрения, които ще ги подтикнат да потърсят човека, с когото са се разделили.
29 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Зле понасяте ограниченията във всичките им проявления. Широко скроената ви природа се бунтува и това ви създава проблеми. Заявете претенциите си аргументирано и чак тогава ги отстоявайте. Но бъдете умерени и способни да правите компромиси. Намерете сили да се преборите със собствената си тревога, не я превръщайте в публично достояние.
29 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Много от вас ще продължат да се занимават със служебни въпроси, работата изисква да не я отлагате. Наред с това ще помислите за организацията и дисциплинираността на сътрудниците си/ако имате такива/. Не пренебрегвайте здравето си, има какво да направите, за да се поддържате в добра форма.
29 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Обърнете внимание на служебен въпрос, който крие зад себе си нечие двусмислено поведение. Предизвикайте откровен разговор и изяснете позициите си. Вие сигурно имате свои планове за вечерта, но е твърде възможно да ги промените, предвид новите обстоятелства. Не се натъжавайте, може би е за добро.
29 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Промени и осъществяване на желания, такива са перспективите пред част от вас. Има кой да се погрижи за душевният ви уют, а и не само за него. С нов тласък на енергия и вяра ще се устремите към нови предизвикателства. Това ще ви направи по-щедри към консервативно настроените около вас.
29 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви спокоен и приятен ден, изпълнен с добро настроение и ведри хора. В подобна атмосфера едва ли ще ви е трудно да си отпочинете и да се заредите с нови сили. Направете нещо лично за себе си, това ще ви подейства доста освежително.
29 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Подготовката за предстоящо събитие ви създава повече стрес, но сте на път да приключите с него. Неизвестните ще отпаднат и ще направят деня ви по-спокоен. Имате шанс да получите и повече от нещата, които искате, стига да сте направили необходимото за това. Не прибързвайте с изводите, за да не въздействате негативно на резултатите.
29 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не си създавайте излишни проблеми, поддавайки се на емоциите и желанието си да напътствате всеки за всичко. Повишената ви чувствителност се отразява на работата, взаимоотношенията и живота ви. Гледайте по-ведро на случващото се, осигурете си спокойствие и занимания, които ви носят удоволствие.
29 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Обнадеждаващи новини по делови въпроси ще зарадват мнозина от вас. Още по-приятни ще са те имайки предвид източника им. Ще имате възможност и да разрешите недоразумение с любимия човек. Хармонията в личният ви живот ще бъде възстановена.
29 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Решавайки последователно въпросите от ежедневието, ще спестите главоболия и противоречия с партньори и близки хора. Станете по-търпеливи в общуването си и по-малко да се стремете към показност в опита, информираността и значимостта си. В служебните си дела ще постигнете съгласие по спорен въпрос, отново, ако намерите верния тон.
29 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нечии постъпки ще ви подтикнат към действия, осигуряващи защита на интересите ви. С професионални задачи ще запълните по-голямата част от деня си. При добра организация времето ви ще стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
29 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Настроение ще ви носят както резултатите от делови преговори, така и добрите взаимоотношения с партньорите ви. Мислете за себе си, по-малко се преуморявайте и не прибързвайте в действията си. Онези, които търсят внимание ще се насладят на взаимност с човека до тях. Нуждаехте се от това
29 май 2020
Последни новини