19 °C

Ученици се "годяваха" на сцената в СОУ

За поредна година кулминацията в тържествата, посветени на патрона на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров” беше спектакълът на Театралния състав. Този път премиерата беше на "Годеж” от Цветислав Минкович.

В главните роли влязоха обичайните заподозрени – учениците от единадесети и дванадесети клас – Криси Сиракова, Тони Тунчева, Мария Манолова, Момчил Момчилов, Стоян Йорданов, Христо Василев, Мария Димитрова, Мария Паунова, Христоз Христозов. Няма как да не отбележим и участието на осмокласничката Ралица, която смело влезе  в роля и направи първите си стъпки в театъра. Не пропусна да се включи отново и учителят по география - господин Петър Петров.Неговият образ на старец оставят трайна следа у зрителя, макар всеобщото мнение, че е трудно да се забрави еквивалентния герой, изигран от Мартин Костов.

Сюжетът на постановката се върти около две семейства, които са свързани чрез бъдещото сродяване на децата им. Всеки от родовете има свои проблеми и недостатъци, които са въплътени в членовете на семействата. Ако един има склонността да подпийва, а друг – да краде, то трети критикува всичко и всеки. Тази смесица от сложни и противоречиви характери предстои да се омеша със също така интересните образи от рода на булката, в който властва матриархат. Това е една класическа извадка за живота на Балканите, както преди сто години, така и след още толкова, един разказ за типичните балкански нрави!

Трябва да отбележим, че финалът ни хвана неподготвени. Нотката загадъчност около предстоящата сватба и (не)разбирателството между семействата ни кара да се чудим дали догодина няма да видим продължение на тазгодишната постановка. И все пак, това е поредната сполучлива пиеса, която ни предлагат учениците.

Пожелаваме успех на театралите и ръководителя им – Спас Янков, без когото това не би било възможно. Дано годината им донесе множество призове, положителни емоции и най-важното – успешно реализиране на дванадесетокласниците.

Доника Ставрева

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ак
  Актриса
  5 0
  17:43, 14 фев 2015
  Тъкмо ми стана чудно за добропожелателния и едновременно неутрален тон на статията и видях, че е написано от ученичка. Браво Доника!

Хороскоп за 15.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
15 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
15 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
15 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
15 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
15 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
15 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
15 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
15 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
15 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
15 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
15 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
15 юни 2021
Последни новини