10 °C

За спорт общината е изразходила 77150 лв

По предложение на председателя на спортната комисия Илия Ганчев, преди да бъде гласуван Бюджет 2015 и разпределена субсидията за спортни дейности, Общински съвет получи информация за разходването на одобрените миналата година 83000 лв за финансиране на спортните клубове, туристическите дружества и танцовия клуб „Евридика“ като сдружение с нестопанска цел.

Общо това са 14 клуба, 2 туристически дружества и 1 танцов клуб, чиито носии вместо от субсидията за културни дейности са финансирани от тази за спорт.

По сметките на тези нестопаснки организации са приведени 77150лв, а останалите са били предвидени за дейността на Туристическо дружество „Драгойна“ и Баскетболен клуб, но към момента общината не е сключила с тях договори. Своята субсидия не са изразходили 4 футболни клуба, а КИДМИНТЕСТ „ТОТ“ не е заявил потребност да ползва средства от общинския бюджет.

Разходите са надвишили предвидените средства от Клуба по водомоторен спорт, заради организирания от тях кръг от Републиканското първенство и от ФК „Борислав“, които са сформирали още един футболен отбор, обхващащ деца на 5-6 години.

От обобщената информация се вижда, че най – големи са били разходите за съдийски такси, охрана и медицински лица – 31432 лв. , следвани от средствата дадени за транспорт за участия в състезанията – 9207лв.

Отборите по футбол са изиграли общо над 240 футболни срещи, участвали са в 8 турнира и са спечелили7 купи.

След футболните клубове, най – масово спортно сдружение се оказва „Траки – Първомай“, наброяващо 168 члена и обединяващо хора на всякаква възраст.

С по – ниска масовост, но с многобройни награди е СКК „Шампион“, чиито бойци донесоха редица световни, европейски и републикански медали.

Детайлната информация ще бъде на сайта на общината през следващите дни.

По време на разглеждането на отчета Илия Ганчев каза, че е удовлетворен от масовизирането на футбола през последната година и е убеден, че високите постижения се дължат на включването на нови състезатели. Г-н Ганчев не пропусна да спомене, че общината е длъжник на желаещите да спортуват и обеща през последната година на мандата да работят за разработването на проекти за изграждане както на прословутите спортни площадки за стрийтфитнес, така и за първи стъпки за нова спортна зала в общината.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Bo
  Borisovgrat4anin,1924 nabor
  0 -1
  11:40, 26 яну 2015
  Vse pak e radvasht fakta 4e ima dori i maaaalki,no vse pak sretstva niakakvi.Nie edno vreme hodehme po fudbulni sreshti sas kamion ili sas vlaka.Vodeshe na bai Petar Kailia.Naprimer za Harmanli,za Svilengrat,za Iambol it. n. sas kamiona-Molotovka.Imahmesamo 1 topka-kojena i obuvkite ni biaha vav okaiano saztoianie.No intosiazma-velik!!!Ednstvenata ni Rados sled ma4a-Banketa,zavetnia banket sas 4 kifteta i 1,2 rakii.
 • 2
  Не
  Не е от мен
  1 0
  12:31, 26 яну 2015
  Яжте, пийте и серете!
  Лебец в бобеца топнете!
  Салатка си нарежете
  и ракийца наточете!

  Яжте , пийте и серете!
  Телевизора пуснете,
  гледайте, не мумислете
  вярвайте и се чудете!

  Яжте, пийте и серете!
  Псувайте но си седете!
  Кучетата вий спасете,
  кучешке живот водете!

  Яжте , пийте и серете!
  "Сделка или не"- решете!
  Есемесче пак пуснете!
  За игра се запишете!

  Яжте , пийте и серете!
  Яко пак се изпърдете!
  Жената си опънете!
  Кеф голям? Нали? Кажете!

  Яжте , пийте и серете!
  Нямате пари? Не щете?
  Още малко потърпете!
  Само до като умрете!
 • 3
  Не
  Не е от мен
  4 -5
  12:36, 26 яну 2015
  Госпожо, Кирякова това е действителността- нищо не морално! Не трий действителността!
  • Pa
   parv_net
   2 -8
   12:38, 26 яну 2015
   щом ти харесва този начин на изразяване, татуирай... Виж коментара
 • 4
  69
  69
  14 -3
  13:51, 26 яну 2015
  Парите за спорт годишно са наполовина от възнагражденията на 21 съветника.и сегааа ще хвърляме пепел!великооооо!!!
 • 5
  Wh
  whatever
  6 -3
  14:26, 26 яну 2015
  Бла, бла, бла... Вижте ни колко сме велики... Кирякова като послушна ученичка пак пише каквото й се диктува.
 • 6
  На
  Найдьо
  9 -1
  21:12, 26 яну 2015
  Пари, дадени зъ ляб, учение, здраве, култура, спорт, околнъ среда, инфръструктура, по-дубър бизнес климът и важни дейности на гробето, не съ загубени и я не могъ да разберъ некой исказвъния. Наште управници обаче трябва да знаят, че многу паромайци не са видели неква полза за себе си от техната рабутъ. Я мисля, че трябвъ да съ оринтират към дяцата и към бедните и да не делят ората. И един приятелски съвет. Напрайте едно прочиствъне на месния пърламент и съ явете с нов обръз, оти, къкто съ говори, туй упръвление може дъ ви е пуследно.
 • 7
  90
  906
  2 -2
  07:53, 27 яну 2015
  Футболерите си имат схема - отработена по метода ала Кичук и тия дето са отпред си намазват,за сметка на деец и всички другиата

Хороскоп за 23.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
На някои от вас им предстои смяна на работното място или друга промяна. Ще имате време да вземете своите решения, сроковете няма да ви притесняват. Няма да сгрешите, доверете се на интуицията си. Не губете самочувствие, равнявайки се по чуждите дадености, скоро и вие ще станете обект на засилен интерес, предвид предстоящите новости.
23 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изчистете мислите си от притеснения и работете по задачите си. Ще успеете да се справите с възникващите затруднения и ще промените нещата в своя полза. За някои усилията днес са насочени към деловите ангажименти, за други в личния им живот. Не отхвърляйте предложение, преди да сте го обмислили.
23 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес не предлагайте помощта си, ако не ви я поискат, това може да ви спести много неприятности. Среща с представител на противоположния пол може да промени посоката на живота ви. Не се колебайте. Бъдете по-смели и направете първата стъпка. Отдавна търсите подобна промяна. Момента е много подходящ.
23 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Участвате активно в събитията около вас. Съветите ви се оказват много ценни за ваши близки и успявате да им спестите много неприятности. Имате нужда от движение и повече разнообразие. Не допускайте клюките подхвърлени ви от непознати да повлияят на отношението ви към ваш приятел. Запознайте се от близо със ситуацията преди да правите каквито и да било изводи.
23 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възбудата ви е налице и сте в готовност да нараните всеки, който се изпречи на пътя ви. Природата ще ви помогне да възвърнете душевното си спокойствие и ще ви даде сили да се справите с възникналите проблеми. Финансите ви се подобряват, а това си е повод да погледнете ведро на живота си.
23 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В плановете ви влизат много задачи и полезни срещи, голяма част от които ще осъществите днес. Делови или лични, във всички случаи ще ви помогнат да продължите, справяйки се по-лесно с възникващите затруднения. Вземайте решенията си в спокойна обстановка и не пренебрегвайте отдиха си.
23 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Действате импулсивно и това ви прави податливи на погрешни преценки и впечатления. Бъдете трезви и действайте съобразно собствените си интереси, защото се възможни неприятности. Временно се оттеглете от активни действия и премислете следващата си стъпка.
23 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще бъде напрегната, а вие ще се окажете в ролята на хората, които предотвратяват конфликтите около себе си. Търпението и самоувереността, които се излъчват от вас карат околните да ви търсят за съвет по всякакви въпроси и ситуации. Постарайте се да си осигурите спокойствие вечерта, тъй като най-вероятно ще сте прекалено уморени за забавления.
23 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес ще имате възможността да изпълните свое намерение, което отдавна отлагате. Добре подготвени сте и едва ли ще срещнете пречки в осъществяването му. Ще получите интересна информация касаеща плановете на близък човек, не се колебайте да го уведомите. В личен план сте прекалено емоционални, а това може да ви попречи.
23 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разпределили сте стриктно деня си и знаете точно по кое време с какво ще сте заети. Бъдете готови обаче и за промени в дневния ред, тъй като не е изключено някои важни за вас ангажименти да отпаднат. Колективната работа днес може да донесе добри резултати, стига да избягвате резкия тон и да се опитате да внасяте равновесие, когато е необходимо.
23 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заниманията в сфера, която ви привлича и в която сте силни е гаранция за успеха ви. Вие най-добре знаете как да се мобилизирате, за да получите максимума от това, което искате да постигнете. Не злоупотребявайте с търпението и чувствата на човека до вас. Не сте застраховани от раздели, така, че бъдете разумни.
23 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С повече емоции ще се отнесете към заниманията си днес. Постарайте се да ги овладеете, за да не се окажете в затруднено положение. Нужно е да бъдете адекватни във всичко. Любовта ви мотивира за себеизява, прави ви по-добри и приветливи. Носейки в себе си това усещане, ще имате сили да надскочите себе си.
23 окт 2020
Последни новини