32 °C

За спорт общината е изразходила 77150 лв

По предложение на председателя на спортната комисия Илия Ганчев, преди да бъде гласуван Бюджет 2015 и разпределена субсидията за спортни дейности, Общински съвет получи информация за разходването на одобрените миналата година 83000 лв за финансиране на спортните клубове, туристическите дружества и танцовия клуб „Евридика“ като сдружение с нестопанска цел.

Общо това са 14 клуба, 2 туристически дружества и 1 танцов клуб, чиито носии вместо от субсидията за културни дейности са финансирани от тази за спорт.

По сметките на тези нестопаснки организации са приведени 77150лв, а останалите са били предвидени за дейността на Туристическо дружество „Драгойна“ и Баскетболен клуб, но към момента общината не е сключила с тях договори. Своята субсидия не са изразходили 4 футболни клуба, а КИДМИНТЕСТ „ТОТ“ не е заявил потребност да ползва средства от общинския бюджет.

Разходите са надвишили предвидените средства от Клуба по водомоторен спорт, заради организирания от тях кръг от Републиканското първенство и от ФК „Борислав“, които са сформирали още един футболен отбор, обхващащ деца на 5-6 години.

От обобщената информация се вижда, че най – големи са били разходите за съдийски такси, охрана и медицински лица – 31432 лв. , следвани от средствата дадени за транспорт за участия в състезанията – 9207лв.

Отборите по футбол са изиграли общо над 240 футболни срещи, участвали са в 8 турнира и са спечелили7 купи.

След футболните клубове, най – масово спортно сдружение се оказва „Траки – Първомай“, наброяващо 168 члена и обединяващо хора на всякаква възраст.

С по – ниска масовост, но с многобройни награди е СКК „Шампион“, чиито бойци донесоха редица световни, европейски и републикански медали.

Детайлната информация ще бъде на сайта на общината през следващите дни.

По време на разглеждането на отчета Илия Ганчев каза, че е удовлетворен от масовизирането на футбола през последната година и е убеден, че високите постижения се дължат на включването на нови състезатели. Г-н Ганчев не пропусна да спомене, че общината е длъжник на желаещите да спортуват и обеща през последната година на мандата да работят за разработването на проекти за изграждане както на прословутите спортни площадки за стрийтфитнес, така и за първи стъпки за нова спортна зала в общината.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Bo
  Borisovgrat4anin,1924 nabor
  0 -1
  11:40, 26 яну 2015
  Vse pak e radvasht fakta 4e ima dori i maaaalki,no vse pak sretstva niakakvi.Nie edno vreme hodehme po fudbulni sreshti sas kamion ili sas vlaka.Vodeshe na bai Petar Kailia.Naprimer za Harmanli,za Svilengrat,za Iambol it. n. sas kamiona-Molotovka.Imahmesamo 1 topka-kojena i obuvkite ni biaha vav okaiano saztoianie.No intosiazma-velik!!!Ednstvenata ni Rados sled ma4a-Banketa,zavetnia banket sas 4 kifteta i 1,2 rakii.
 • 2
  Не
  Не е от мен
  1 0
  12:31, 26 яну 2015
  Яжте, пийте и серете!
  Лебец в бобеца топнете!
  Салатка си нарежете
  и ракийца наточете!

  Яжте , пийте и серете!
  Телевизора пуснете,
  гледайте, не мумислете
  вярвайте и се чудете!

  Яжте, пийте и серете!
  Псувайте но си седете!
  Кучетата вий спасете,
  кучешке живот водете!

  Яжте , пийте и серете!
  "Сделка или не"- решете!
  Есемесче пак пуснете!
  За игра се запишете!

  Яжте , пийте и серете!
  Яко пак се изпърдете!
  Жената си опънете!
  Кеф голям? Нали? Кажете!

  Яжте , пийте и серете!
  Нямате пари? Не щете?
  Още малко потърпете!
  Само до като умрете!
 • 3
  Не
  Не е от мен
  4 -5
  12:36, 26 яну 2015
  Госпожо, Кирякова това е действителността- нищо не морално! Не трий действителността!
  • Pa
   parv_net
   2 -8
   12:38, 26 яну 2015
   щом ти харесва този начин на изразяване, татуирай... Виж коментара
 • 4
  69
  69
  14 -3
  13:51, 26 яну 2015
  Парите за спорт годишно са наполовина от възнагражденията на 21 съветника.и сегааа ще хвърляме пепел!великооооо!!!
 • 5
  Wh
  whatever
  6 -3
  14:26, 26 яну 2015
  Бла, бла, бла... Вижте ни колко сме велики... Кирякова като послушна ученичка пак пише каквото й се диктува.
 • 6
  На
  Найдьо
  9 -1
  21:12, 26 яну 2015
  Пари, дадени зъ ляб, учение, здраве, култура, спорт, околнъ среда, инфръструктура, по-дубър бизнес климът и важни дейности на гробето, не съ загубени и я не могъ да разберъ некой исказвъния. Наште управници обаче трябва да знаят, че многу паромайци не са видели неква полза за себе си от техната рабутъ. Я мисля, че трябвъ да съ оринтират към дяцата и към бедните и да не делят ората. И един приятелски съвет. Напрайте едно прочиствъне на месния пърламент и съ явете с нов обръз, оти, къкто съ говори, туй упръвление може дъ ви е пуследно.
 • 7
  90
  906
  2 -2
  07:53, 27 яну 2015
  Футболерите си имат схема - отработена по метода ала Кичук и тия дето са отпред си намазват,за сметка на деец и всички другиата

Хороскоп за 08.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще започне в добро настроение и без усилия ще привеждате в действие намеренията си. За повечето от вас те са свързани със семейството и дома. Ще се справите с възникнал проблем по-бързо, отколкото предполагате. Активността ви ще се засили, получавайки интересно предложение.
08 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Заниманията със спорт ще ви тонизират и заредят положително. Една емоционална връзка може да ви донесе разочарования, затова не хранете големи надежди. Погрижете се да разнообразите кулинарните си предпочитания.
08 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Освободете се от напрежението си, като потърсите развлечения сред природата. Близките ви очакват да подобрите отношението си към тях, най-вече партньора ви. Дайте си сметка, че с подобно поведение може само да загубите граденото до тук. Разговор с чужбина ще ви обнадежди. С приятели също ще изживеете спокойни часове навън.
08 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Приятелски срещи и развлечения ще ви помогнат да се разтоварите от тревожни мисли и стрес. От вас зависи да имате това, което искате. Борете се за любовта си и в същото време изисквайте от “партньора си” да направи своя избор. Приемете го, какъвто и да е той. Духовните практики биха ви помогнали да релаксирате пълноценно.
08 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви се отдава с лекота общуването днес. Но, запазете присъствие на духа, ако все пак ви се наложи да контактувате с неприятна за вас личност. Най-доброто, което можете да направите е да наложите дистанция. Близо сте до постигането на желаната цел. Остава малко време и аплодисментите ще са за вас.
08 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отдадени на служебната си работа, повечето от вас ще продължат и днес да се занимавате с текущите си задачи. За други денят е подготвил приятни изненади, или по-точно онези, които милеят за отдиха ви. Във връзка с начинание от обществен или личен характер трети ще тръгнат на път.
08 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Прекалено критично настроени сте към околните и това може да доведе до нежелателни последици. Овладейте навреме емоциите си, преди да е станало твърде късно. Подходяща терапия е усамотението, което със сигурност ще възвърне душевното ви равновесие. Ако имате възможност можете да задоволите своя прищявка, което също има благоприятен ефект.
08 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нека работата ви остане на заден план днес. Съсредоточете усилията в личните си дела. Едно пътуване ще промени основните ви ориентири, които дават облика на начина ви на живот. Някои от вас е много вероятно да срещнат човека, с който биха искали да прекарат остатъка от живота си. Не пропускайте шансовете си.
08 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се чувствате празнично и добре. Може би за това ви слънчево настроение ще допринесе една дългоочаквана вест. Децата очакват от вас повече внимание и нежност. Не проявявайте раздразнение, ако някой упорито се натрапва със съветите си. Отминете го с хладна усмивка. Интуицията ви ще ви помогне при една объркана ситуация.
08 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Посветете този ден на вашите близки, които отдавна имат нужда от вас. Опитайте се да се освободите от насъбралото се напрежение и да прекарате спокоен ден в домашна обстановка. Можете да разчитате на помощта на семейството си за свое хрумване. Вероятно ще се окаже особено прогресивна идеята ви.
08 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате много нови планове за следващите дни, но ще е най-добре ако днес отделите повече време за почивка. Ваш приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Не пропускайте възможността да прекарате приятно сред нови и интересни хора. Вниманието ви е привлечено от очарователна личност, представител на знаците Близнаци и Везни.
08 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Усещате прилив на енергия, а и денят ще е приятен за вас, защото е свързан с доста изненади. Очаква ви среща с приятели, която ще ви наведе на мисълта, че има много начини човек да се чувства доволен от живота. Размислите ще ви изпълват с оптимизъм и очаквания. При някои от вас ще се появят засилени желания за брак.
08 авг 2020
Последни новини