15 °C

За спорт общината е изразходила 77150 лв

По предложение на председателя на спортната комисия Илия Ганчев, преди да бъде гласуван Бюджет 2015 и разпределена субсидията за спортни дейности, Общински съвет получи информация за разходването на одобрените миналата година 83000 лв за финансиране на спортните клубове, туристическите дружества и танцовия клуб „Евридика“ като сдружение с нестопанска цел.

Общо това са 14 клуба, 2 туристически дружества и 1 танцов клуб, чиито носии вместо от субсидията за културни дейности са финансирани от тази за спорт.

По сметките на тези нестопаснки организации са приведени 77150лв, а останалите са били предвидени за дейността на Туристическо дружество „Драгойна“ и Баскетболен клуб, но към момента общината не е сключила с тях договори. Своята субсидия не са изразходили 4 футболни клуба, а КИДМИНТЕСТ „ТОТ“ не е заявил потребност да ползва средства от общинския бюджет.

Разходите са надвишили предвидените средства от Клуба по водомоторен спорт, заради организирания от тях кръг от Републиканското първенство и от ФК „Борислав“, които са сформирали още един футболен отбор, обхващащ деца на 5-6 години.

От обобщената информация се вижда, че най – големи са били разходите за съдийски такси, охрана и медицински лица – 31432 лв. , следвани от средствата дадени за транспорт за участия в състезанията – 9207лв.

Отборите по футбол са изиграли общо над 240 футболни срещи, участвали са в 8 турнира и са спечелили7 купи.

След футболните клубове, най – масово спортно сдружение се оказва „Траки – Първомай“, наброяващо 168 члена и обединяващо хора на всякаква възраст.

С по – ниска масовост, но с многобройни награди е СКК „Шампион“, чиито бойци донесоха редица световни, европейски и републикански медали.

Детайлната информация ще бъде на сайта на общината през следващите дни.

По време на разглеждането на отчета Илия Ганчев каза, че е удовлетворен от масовизирането на футбола през последната година и е убеден, че високите постижения се дължат на включването на нови състезатели. Г-н Ганчев не пропусна да спомене, че общината е длъжник на желаещите да спортуват и обеща през последната година на мандата да работят за разработването на проекти за изграждане както на прословутите спортни площадки за стрийтфитнес, така и за първи стъпки за нова спортна зала в общината.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Bo
  Borisovgrat4anin,1924 nabor
  0 -1
  11:40, 26 яну 2015
  Vse pak e radvasht fakta 4e ima dori i maaaalki,no vse pak sretstva niakakvi.Nie edno vreme hodehme po fudbulni sreshti sas kamion ili sas vlaka.Vodeshe na bai Petar Kailia.Naprimer za Harmanli,za Svilengrat,za Iambol it. n. sas kamiona-Molotovka.Imahmesamo 1 topka-kojena i obuvkite ni biaha vav okaiano saztoianie.No intosiazma-velik!!!Ednstvenata ni Rados sled ma4a-Banketa,zavetnia banket sas 4 kifteta i 1,2 rakii.
 • 2
  Не
  Не е от мен
  1 0
  12:31, 26 яну 2015
  Яжте, пийте и серете!
  Лебец в бобеца топнете!
  Салатка си нарежете
  и ракийца наточете!

  Яжте , пийте и серете!
  Телевизора пуснете,
  гледайте, не мумислете
  вярвайте и се чудете!

  Яжте, пийте и серете!
  Псувайте но си седете!
  Кучетата вий спасете,
  кучешке живот водете!

  Яжте , пийте и серете!
  "Сделка или не"- решете!
  Есемесче пак пуснете!
  За игра се запишете!

  Яжте , пийте и серете!
  Яко пак се изпърдете!
  Жената си опънете!
  Кеф голям? Нали? Кажете!

  Яжте , пийте и серете!
  Нямате пари? Не щете?
  Още малко потърпете!
  Само до като умрете!
 • 3
  Не
  Не е от мен
  4 -5
  12:36, 26 яну 2015
  Госпожо, Кирякова това е действителността- нищо не морално! Не трий действителността!
  • Pa
   parv_net
   2 -8
   12:38, 26 яну 2015
   щом ти харесва този начин на изразяване, татуирай... Виж коментара
 • 4
  69
  69
  14 -3
  13:51, 26 яну 2015
  Парите за спорт годишно са наполовина от възнагражденията на 21 съветника.и сегааа ще хвърляме пепел!великооооо!!!
 • 5
  Wh
  whatever
  6 -3
  14:26, 26 яну 2015
  Бла, бла, бла... Вижте ни колко сме велики... Кирякова като послушна ученичка пак пише каквото й се диктува.
 • 6
  На
  Найдьо
  9 -1
  21:12, 26 яну 2015
  Пари, дадени зъ ляб, учение, здраве, култура, спорт, околнъ среда, инфръструктура, по-дубър бизнес климът и важни дейности на гробето, не съ загубени и я не могъ да разберъ некой исказвъния. Наште управници обаче трябва да знаят, че многу паромайци не са видели неква полза за себе си от техната рабутъ. Я мисля, че трябвъ да съ оринтират към дяцата и към бедните и да не делят ората. И един приятелски съвет. Напрайте едно прочиствъне на месния пърламент и съ явете с нов обръз, оти, къкто съ говори, туй упръвление може дъ ви е пуследно.
 • 7
  90
  906
  2 -2
  07:53, 27 яну 2015
  Футболерите си имат схема - отработена по метода ала Кичук и тия дето са отпред си намазват,за сметка на деец и всички другиата

Хороскоп за 26.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Предстои ви спокоен ден, без много напрежение. Повечето от вас обаче са изпълнени с енергия за работа и може би ще се почувстват неудовлетворени. Вечерта ще имате възможност да си наваксате, но в съвсем различна насока. Очертава се събиране с приятели, което най-вероятно ще прерасне в незабравимо изживяване за вас.
26 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Посветете този ден на почивката и се опитайте да се разтоварите. Не мислете за работа или за други ангажиращи неща, а се заемете с приятни или пък полезни дейности. Не е изключено през деня да получите покана за вечеря, приемете я. Това би бил чудесен завършек на този ден.
26 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се радвате на постигната цел, което ще ви обнадежди за бъдещето. Можете да имате нещата, към които се стремите, стига да сте упорити и последователни в действията си. Професионалното ви развитие, житейските и емоционални обвързвания правят деня ви неспокоен и това ви създава известен стрес.
26 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Мотивирани сте да продължите напред и следвайки намеренията си, ще печелите. Подгответе се за предстоящата си среща и помислете за възможните изходи от нея. Разчитайте предимно на себе си, близките ви също ще проявят съпричастност към делата ви. Вие на свой ред ги зарадвайте.
26 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Този ден е изпълнен с добро настроение и добри резултати в личен и професионален план. Ще останете удовлетворени от резултатите, които постигате, но ще е добре ако съчетаете усилията си с тези на човека до вас - така можете да сте сигурни, че успехът ви е сигурен. Отдавате прекалено голямо значение на нещо, което всъщност е незначително.
26 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете открити за идеите, които ви застигат. Пътуванията ще бъдат предпочитани за мнозина. Споделете времето си с приятели и не се застоявайте дълго пред телевизора. Движението ще ви откъсне от проблемите и ще ви зареди с енергия. Открива ви се добра възможност да напреднете.
26 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят ви ще бъде изпълнен със събития, ще се налага да действате бързо и адекватно. Гости от далече ще изненадат някои, но няма да сте раздразнителни, напротив. С удоволствие ще се погрижите да не им липсва нищо. В интимната сфера са възможни недоразумения. Храните надежди, които най-вероятно няма да се осъществят.
26 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще подобрите душевното си равновесие, ако заложите на позитивни мисли, срещи с приятели, повече движение и слънце. Своевременно и ефективно ще намирате решение на проблемите си, ако включите в изпълнението им хора, имащи отношение към темата. Повишената ви чувствителност налага да сте премерени в думите и делата си, за да не задълбочите отношенията си в неблагоприятна посока.
26 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Има събития, които ще възприемате по свой начин и това може да ви донесе разочарования. Дайте си ясна сметка дали амбициите ви биха могли да се осъществят в мащабите, които планирате. Поставяйте си реални цели и проявете постоянство при изпълнението им. Съвсем скоро ще стигнете до резултатите, но до тогава е нужна работа.
26 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще бъде забързан, но ползотворен ден. Имате шанса да постигнете онова, което от доста време поглъща мислите и времето ви. Бъдете готови да реагирате адекватно във всеки един момент. Не пренебрегвайте семейството си. Опитайте се да се реванширате там, където сте длъжници.
26 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Паричните проблеми не бива да ви разстройват. Финансовата криза, която е възможна бързо ще бъде преодоляна. Контактите с любимия човек могат да завършат с конфликт, за това бъдете внимателни с думите си.
26 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днешният ден ви поставя на кръстопът, от който вие трябва да поемете по верния за вас път. Всяка една от възможностите, които ви се предлагат има своите положителни и отрицателни страни, затова изборът ви няма да е лесен. Вслушвайте се във вътрешния си глас и в това, което най-много искате да вършите. Не подценявайте и мнението на близките си.
26 май 2020
Последни новини