Експерти се обединиха около извода: Олигархията държи сектор "Сигурност"

Олигархията в лицето на Делян Пеевски държи сектора "Сигурност". Това обяви в ефира на Нова ТВ бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров. Заедно с Методи Андреев от ГЕРБ и бившия главен секретар на МВР Николай Радулов той коментира "епидемията" от убийства, която порази страната от началото на 2015 г.

Припомняме, че само за 2 седмици у нас се разиграха 4 кървави сцени на умишлени убийства. Предприемачът Митко Дамянов бе намерен разстрелян заедно със съпругата си Надежда пред входната им врата в столичния квартал „Витоша". Дни по-късно началника на кметския кабинет в Пазарджик Татяна Стоянова бе пронизана фатално от 5 куршума пред дома си. Малко след това още две нагли убийства се случиха в Пловдив и Петрич - на бореца Димитър Стоянов - Лудия и на бизнесмена Орхан Юзиров.

Това е начин за правораздаване, тези хора не могат да разчистят сметките си по легитимния начин, разтълкува бума на убийства Гяуров. Запитан дали подкрепя твърдението на някои политици, че секторът „Сигурност" е в ръцете на ДПС, бившият НРС шеф обяви, че е близко до ума да се каже, че има някаква зависимост "между политици, олигарси, едни неприятни хора".

"Всъщност не е ДПС или те са по-косвено замесени. Олигархията държи сектора, Делян Пеевски държи сектора", категоричен бе Гяуров. За него наказателното ни законодателство не е пригодено към актуалната обстановка и това също създава проблеми с правораздаването.

Николай Радулов, бивш секретар на МВР, също зае позицията, че "нещо куца в сектор сигурност и не го установяваме сега". От 2011 всяка нощ в страната горят коли, кражбите са всеки ден.
Убийствата, следващи едно след друго значат, че престъпният свят се е успокоил, че няма да има възмездие, така виждат управлението, заподозря той.

Според него 100% трябва да има промени в управлението на ресора, включително смяна на шефа на ДАНС и на главния секретар на МВР. Припомняме обаче, че засега премиерът Бойко Борисов твърди, че няма да провежда рокади по тези постове.

Методи Андреев, депутат от ГЕРБ, пък конкретизира по едно от убийствата - това на семейство Дамянови, като прецени, че то наподобява такова "правосъдие в мрака". В сектор сигурност се изискват смели мерки, нови хора, необременени с политическо минало, а експерти, отсече народният представител.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини