Мъж загина, след като падна в асансьорна шахта от 14-ия етаж

Мъж падна в асансьорна шахта от 14-ия етаж в блок в столичния квартал "Сердика", съобщи Нова ТВ.
Той е загинал на място, тялото му е извадено от екипи на пожарната.
Инцидентът е станал малко след 21.00 часа в блок 21 в квартала. Мъжът е отворил врата на асансьора, за да се качи, но той е бил на 15-ия етаж.

Все още не е ясно дали асансьорът е бил технически изправен. Предстои да се изясни защо вратата се е отворила, въпреки че съоръжението не е било на етажа.
Хората от блока разказват, че асансьорът тази сутрин е „заял", но не е ясно защо. Районът е отцепен, а полицията извършва оглед на мястото на инцидента.

"За съжаление много по-често се случват такива трагедии. От много години предупреждаваме, че те ще се случват, ако продължава по същия начин. Това е едно старо наследство от 20-30 години и благодарение на престъпното предишно ръководство на ДАМТН и на Инспекцията за държавен и технически надзор се стигна до тук. Новото ръководство на агенцията се опитва да излезе от това положение, но не става с магическа пръчка. Абсолютно отговорно заявявам, че държавата в лицето на регионалното министерство не си мърда пръста да се направи каквото и да било." - коментира Валентин Маринков, председател на Българската асансьорна асоциация.

"Асансьорите са стари, абсолютно амортизирани и заедно със санирането на сградите трябва да започне и тяхната подмяна. Министър Лиляна Павлова обаче е противник на това нещо и по този начин няма да се осигури сигурността на хората." - допълни Маринков.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини