Откриха тялото на обезглавен от джихадисти французин

Тялото на френския турист Ерве Гурдел бе открито от алжирската армия близо до мястото, където бе отвлечен и обезглавен от джихадисти през септември.

След повече от три месеца издирвания, погребаното обезглавено тяло бе открито в планината Акбил, на 160 км югоизточно от столицата Алжир, където французинът бе отвлечен от членове на групировката Джунд ал Халифа (войниците на халифата), предаде Франс прес, цитирана от БТА.

След екзекуцията на френския заложник армията изпрати 3000 войници по петите на екстремистката групировка.

Вчера войниците възобновиха издирванията в района след информация от въоръжен ислямист.

55-годишният планински водач Ерве Гурдел от Южна Франция бе отвлечен на 21 септември.

Групировката "Джунд ал Халифа" заяви, че го е екзекутирала в отмъщение на участието на Франция във водената от САЩ коалиция, която нанася въздушни удари по джихадистите от "Ислямска държава" в Ирак.

На 22 декември армията уби в Исер, на 65 км източно от столицата Алжир, лидера на "Джунд ал Халифа" Абделмалек Гури, който бе поел отговорността за екзекуцията на Ерве Гурдел.

Преди 2 дни френската армия получи "зелена светлина" от парламента да продължи участието си в международната военна операция срещу "Ислямска държава" в Ирак. Решението бе взето с голямо мнозинство от депутатите в Националното събрание.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    хас-сан докан
    0 0
    21:13, 17 яну 2015
    Мами4ката ви маймунска,децата ви да умрат.и в ада да се пържите.рая,ще го гледате през крив макарон.прокълнати да бъдете,докато свят светува със семето ви.
Последни новини