10-годишно момиче уби над 19 души

Най-малко 19 души загинаха днес в Нигерия при самоубийствен атентат, извършен от момиченце на десетина години.
Това съобщи Франс прес, като се позовава на местната полиция.

Детето взривило привързаната към него бомба на оживен пазар в град Майдугури, в североизточна Нигерия, по обед, когато пазарът претъпкан.

"Брой на жертвите: 20 убити и 18 ранени, включително камикадзето, която задейства самоделната бомба", заяви пред журналисти говорителят на полицията на щата Борно, чиято столица е град Майдугури.

Анентатът става на фона на терористичните атаки във Франция. Степента на тревога там се запазва, а все още се издирва 26-годишна съучастничка на терористите-Хаят Бумедиен.

САЩ осъдиха скорошните атентати на екстремистите от „Боко Харам” в Североизточна Нигерия и призоваха всички отговорни за „повтарящите се терористични атаки” да бъдат подведени под отговорност, предаде АФП.

„Съединените щати осъждат скорошната ескалация на терористични нападения срещу цивилни, извършвани от групировката „Боко Харам”, която по никакъв начин не зачита човешкия живот. Всички отговорни за повтарящите се терористични атаки трябва да бъдат подведени под отговорност”, заяви днес представител на Държавния департамент.

Преди дни стана ясно, че бойци от радикалната въоръжена групировка "Боко харам" са избили десетки хора и са изгорили домовете им в североизточния нигерийски град Бага.

В края на миналата седмица в Бага над сто души бяха убити от бойци на "Боко Харам", съобщи днес представител на местните власти, цитиран от ТАСС.

На 4 януари Би Би Си съобщи, че екстремисти от тази групировка са превзели Бага и са установили контрол над намиращата се там военна база.

Настъплението на ислямистите от "Боко харам" срещу града било съпроводено с многобройни жертви сред местното население, а в града пламнал пожар. Хората се спасявали с лодки, прехвърляйки се в съседен Чад по едноименното езеро, допълва ТАСС.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Съ
    съдията
    0 0
    13:11, 13 яну 2015
    Не подведени,а изтрити от лицето на земята до 50 то коляно
Последни новини