Около 1 млн. души се очакват на републиканския марш в Париж

Около 1 млн. души се очакват на големия републикански марш, който ще се проведе в центъра на Париж в неделя като израз на единство след терористичните атаки, съобщава Sky News.

Министърът на вътрешните работи Бернар Казньов обяви, цитиран от АФП, че Франция ще предприеме всички мерки, за да осигури безопасността по време на марша. Ще се поддържа възможно най-високото ниво на сигурност в района на Париж.

Днес във френската столица се състоя извънредна среща на ключови министри с президента Франсоа Оланд. След нея Казньов заяви: „Искаме да се запази високо ниво на мобилизация и бдителност". „Взети са всички мерки, за да се гарантира сигурността на шествието", каза той, след като Оланд предупреди, че заплахите срещу Франция не са приключили.

Председателстваната от президента извънредна спешна имала за цел обсъждане на мерки, които да предотвратят повторение на кървавите терористични атаки от последните дни.

Междувременно френските сили за сигурност издирват приятелката на въоръжения мъж, който държа заложници в супермаркет и бе убит в петък.

Вътрешният министър обяви още, че 500 войници допълнително ще бъдат разположени в района на Париж.

Редица европейски лидери, включително германският канцлер Ангела Меркел и британският премиер Дейвид Камерън, планират да покажат подкрепата си към Франция, като се присъединят към масовия марш в неделя. Българският министър-председател Бойко Борисов също ще участва в републиканския марш. С присъствието си на шествието той ще изрази солидарността на България с френския народ, съобщават от Правителствената информационна служба.

Наред с другите европейски лидери към марша ще се присъедини и турският министър-председател Ахмет Давутоглу, съобщава Hurriyet.

Маршът идва на фона на скръбта на страната за 17-те жертви от трите напоени с кръв дни, през които Франция бе разтърсена из основи.

Силите за сигурност са разположени около Париж, като охраняват храмове и туристически обекти.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Хи
    хитлер
    0 0
    15:25, 10 яну 2015
    Какво шествие,бе малоумници,дявола ви диша във връта.Интернирайте вси4ки мюсюлмани,какво ми се правите на 4овеколюбиви,при тях 4овеколюбие,озна4ава слабохарактерност.***** ** ис-ламя.изтрийте ги от лицето,на земята.смърт вашата мама въшлива
  • 2
    Ма
    *********
    0 0
    17:00, 10 яну 2015
    24часа искам власт.не пове4е.ще вкарам вси4ки дяволи да плюят в кратунка.Само 24 часа,не-повече.Но пълна власт,без да ми се бърка,който и да било.
Последни новини