Френският президент Оланд: Франция все още не е видяла края на заплахите

"Тези луди хора, тези терористи, тези фанатици нямат нищо общо с исляма. Трябва да се мобилизираме. Трябва да отговорим на атаките със сила, която сме принудени да използваме, но и със солидарност”, заяви френският президент Франсоа Оланд, предаде euronews.com.

„Ние сме свободни хора, които не се поддаваме на натиск, които не се страхуват, защото ние носим идеал, който е по-голям от нас. И това, че сме способни да се защитим навсякъде, където мирът е заплашен. Франция все още не е видяла края на заплахите, срещу които е изправена”, убеден е Оланд.

„Искам френският народ да знае, че САЩ е с тях днес и ще бъдат с тях утре”, заяви вчера американският президент Барак Обама. „Нашите мисли и молитви са с пострадалите семейства. Ние скърбим с вас. Ние се борим заедно с вас да запазите ценностите си, ценности, които споделяме, универсални ценности, които ни свързват като приятели и съюзници”, каза още той.

„На улиците на Париж, светът още веднъж видя какво представляват терористите. Те няма какво да предложат освен омраза и човешко страдание. Ние отстояваме свободата и надеждата, гордостта на хората. Това Париж ще даде на света, а духът му ще остане завинаги, дълго след като бичът на тероризма бъде прогонен от този свят”, заяви Обама.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини