Атентаторите от Париж мъртви, 4 убити заложници (видео)

Френската полиция е ликвидирала Саид и Шериф Куаши, които нападнаха редакцията на "Шарли ебдо" и избиха 12 души, съобщи АП.

Специални части проведоха едновременна атака в Дамартен, където се криеха братята Куашии в магазина в Париж, където въоръжен мъж днес взе заложници. 

Заложникът, взет от парижките атентатори в предградието Дамартен-ен-Гоел, е освободенсъобщи АФП.

По-рано депутатът Ив Албарело, който е бил в командния център на операцията по залавяне на заподозрените, заяви пред местна телевизия, че двамата братя декларирали, че "желаят да умрат като мъченици".

Едновременно със задържането на двамата братя командоси атакуваха магазина в Париж, където въоръжен мъж държи заложници.

Похитителят от супермаркета в Париж Амеди Кулибали e мъртъв,

потвърди полицията. Според Ройтерс обаче

поне четирима заложници са убити

в супермаркета във Венсен, Париж. Други четирима души са ранени и са в критично състояние, съобщават източниците за сигурност. Двама полицаи също са ранени.

Най-малко 10 души са видени да излизат от сградата, но няма информация за точния брой на заложниците. По-рано бе съобщено, че сред тях има най-малко две жени и деца. На мястото на трагедията са пристигнали две линейки. Парамедиците са оказали помощ на един човек, но не е ясно кой точно.

Очаква се френският президент Франсоа Оланд да направи обръщение към нацията след края на двете операции срещу терористите, които държаха няколко часа в напрежения Франция и света.

Източник: Vesti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Oo
    oooo
    3 0
    01:48, 10 яну 2015
    Френската полиция обаче се справи с първия тур. Сигурно ще имат още доста работа, но на първия етап добре. Не ми се мисли ако такова нещо недай си боже се случи в България ...Ама хората имат държава, ние нямаме. Имаме само кръжок по интереси начело на събраните пари за пенсии или здравеопазване. Никой не го интересуват хората в държавата, интересува го само какво има за крадене. Успокоява ме единствено факта че никой няма нужда да полага специални усилия за да ни унищожи, ние сами се справяме блестящо ....
  • 2
    Бе
    БЕНКОВСКИ
    2 0
    09:09, 10 яну 2015
    Това че няма държавност е факт,който във всички форуми го споменаваме по една или друга форма.бедата е че хем държавата я няма,хем и не ти позволяват да си спретнем кръжок от сорта направи си сам...имам предвид циганската престъпност и много други криминални престъпления при които се знае,кой е извършителя,а вместо линч по бързата процедура,той е защитен от антибългарския хелзински чифутски комитет.мисля че е време за такива кръжоци по самозащита и ликвидиране на всякаква проява на такъв тип деструктивни елементи.
Последни новини