Какофонията с пътните знаци в Първомай обърква шофьорите

С кристална топка да караш в Първомай, пак можеш да се объркаш – казва наш читател по повод на пътните знаци, които или не са поставени както трябва, или липсват.

Такъв е случаят със „Стоп“-а на кръстовището между улиците „Рожен“ и „Орфей“. Знакът е свален на земята и е прикрит от ниско храстче. През деня е лесно забележим, но в тъмната част на денонищието едва ли е така. Очевидно вандали са решили, че е излишен и няма нужда да стои на мястото си. Често липсва същият знак и на кръстовището на „Орфей“ с „Димитър Благоев“.

Подобен е случая на два знака и указателна табела на улица „Бр. Миладинови – юг“ преди пресичането ѝ със „Сливница“.

Там те са обърнати с лице към насрещното движение и ако „Път с предимство“ е разпознаваем заради специфичната си форма, то „Задължително направо или надясно“ - не е. Друг е въпросът, че вторият знак е почти излишен, защото наляво просто няма път. Табелата указваща посока към Чирпан е завъртяна на 90 градуса, но какво от това? Нали всички пътища могат да ни изведат натам накъдето сме тръгнали.

Какофонията от знаци е пълна по новоасфалтираните улици. Друг е въпросът, че много от тях, особено „Спирането забранено“ не се спазват.

Заместник – кметът Николай Митков обеща да разпореди да бъдат огледани знаците и да се приведат в ред.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (31)

  • 1
    Пъ
    Първомай- север
    5 0
    11:48, 7 яну 2015
    Всичко е до компетентност и желание. Не знам колко автомобила се метнаха в канала на кръстовището на околовръстното с пътя за Виница, докато най- накрая на някой му просветна да се постави знак-С6.2 "Табела с направляващи стрелки". И ПТП намаляха значително.
    • Ив
      Иван_1420625695
      2 0
      12:11, 7 яну 2015
      Пътното изобщо не хае за второстепенните пътища а знаци и маркировка изобщо няма а ако има са не там където им е мястото !!
  • 2
    Ко
    колев
    6 0
    12:26, 7 яну 2015
    Забележете и знаците до бензиностанцията на Лукоил . Ако се спре там един катаджия,сума актове ще напише.Ако идваш от Дебър ,имаш знак "задължително направо "и не може да влезнеш на бензиностанцията , а пък като излизаш - имаш "задължително на дясно" и не можеш да се върнеш .
    • Ко
      колев
      4 0
      12:33, 7 яну 2015
      И защо не се смени знака на кръстовището до гимназията за път с предимство към несъществуващия прелез?
  • 3
    Бо
    БОБИ
    5 0
    12:46, 7 яну 2015
    Ами катаджии не минават ли оттам.За какво взимат заплати,или само да ни глобяват
  • 4
    Гр
    градски
    7 0
    12:56, 7 яну 2015
    При кръстовището на гимназията кой чакаме от затворения прелез.
    Там съвсем спокойно може правиш участък от болницата към центъра и обратно да бъде с предимство , ама се иска акъл за тая работа :)
    • Гр
      градски
      10 -2
      13:00, 7 яну 2015
      Друго възлово място - пред Хипноза . Там задължително да се глобяват спрели коли пред входа на ресторанта , защото спират видимостта на идващите от малката уличка и може да стане мазало.
      Може съвсем спокойно и на Лукойл да се разреши левия за влизане в бензиностанцията (не че сега не го правим).
    • 12
      123
      4 0
      18:19, 7 яну 2015
      До градски Ти замисли ли се какво си написал?Как ще глобяват пред хипнозата, та там спират все "наши хора" и "благодетели" на града с джиповете си, а ти да си видял глобен собственик на показна кола?Аз не съм!
  • 5
    Pa
    parv_net
    1 0
    13:04, 7 яну 2015
    Нали знаете, че пътят от болницата през Лукойл, гимназията, завоя към стария прелез все още се води Републиканска пътна мрежа, въпреки, че отдавна прелезът е затворен. Решенията се взимат на друго ниво. А държавната машина се оказва тежка - повече от валяк ни смазва.




    • Ама Теди стига с тия купешки изрази. Чула си някъде за републиканска пътна мрежа и го дъвчиш. Нищо не пречи отсечката към прелеза да е без предимство. Ти да не си фантазираш че пътя като бил от тази велика мрежа трябва да е само с предимство аман от ТЪПАНАРИ вземи чети там.Кажи на МИтката или Кметя или в полицията на който си избереш да оправят нещата има си закон и там ясно е разписано кой как кога и защо променя или полага хоризонтална и вертикална маркировка.
    • Pa
      parv_net
      1 0
      09:14, 8 яну 2015
      Ти що не им кажеш? Нали ги разбираш нещата? А аз след това ще отразя както твоето казване, така и техния отговор!
    • Ама Теди аз много лесно ще им кажа ама ти ще им кажеш ли после на края на месеца да ми дадат заплатите си. Много е лесно така по селски тоя да каже на оня. Те за какво са там ти утре ще искаш да им казвам дишай издишай, пикай не пикай акай не акай. Аре Ангата народа го е избрал ама Митката той е НАЗНАЧЕН демек Теди трябва малко да работи. Ти сега ще искаш и това да му кажа ли че трябва да работи. Кажи ми още на кой какво да кажа та в тази кочина Първомай да стане нещо. И на тебе трябва да се казва и ти го казвам а ти настояваш да казвам на други.Аман от тъпанари само трябва да се казва.
    • Pa
      parv_net
      0 0
      21:40, 8 яну 2015
      ти започна пръв...
  • 6
    ИК
    И кво от тва
    4 0
    13:23, 7 яну 2015
    Незнам за тези знаци.Ама доста често се случва някой чуждоземец да не спазва знака "СТОП",който води към Дебър.Много пъти ми се е случвало да скачам на спирачките,защото си преминават като самолети,сходна е и ситуацията до мандрата.Масово неспазване на знака "Път с предимство".А още по шокиращо е,че масово шофьорите незнаят как се завива на триъгълник и всички карат в насрещното.Обърнете внимание на триъгълника за Бяла Река и този на улиците "Христо Смирненски" и тази която води към автогарата.Ако Българския шофьор е толкова неграмотен да се направи маркировката на тези места и да се направят и стрелки от къде трябва да се минава.Преди време когато имаше наводнение и пътя Пловдив-Хасково беше затворен забелязах,че даже и полицията незнаят как се преминава на триъгълник и съпровождаха конвоите с чужденците през насрещното на триъгълниците.А това със знаците аз от както се помня винаги си е било така.
  • 7
    12
    123456_1420632897
    4 0
    14:11, 7 яну 2015
    Общинарите незабавно да освежат пътната маркировка и най-вече пешеходните пътеки, а по новоположеният асфалт на ул.Орфей и ул.Братя Миладинови изобщо няма пътна маркировка и пешеходни пътеки.
  • 8
    Ей
    ЕЙ ТВА
    1 -2
    14:16, 7 яну 2015
    малко знаят, а много коментират.
  • 9
    56
    56
    8 0
    14:30, 7 яну 2015
    а пешеходната пътека до десятката къде е ?
    децата отиват към НУ Христо Ботев и чакат колите да преминат
    Какво чака общината - да прегазят някое дете ли ? Или пак няма пари.
    От децата по-важно няма !!!!!
  • 10
    44
    442
    5 0
    14:56, 7 яну 2015
    Абе, отговорете на въпроса кой "профисионалист" в общината отговаря за пътните знаци и маркировка ,какви са компетенциите и в това направление и каква заплата получава и за това си задължение ? Аз си мисля ,че е онази гугутка която постави "заспалите полицаи" по асфалта и като резултат първите дни имаше множество изкъртени картери. Но все пак някой общинар трябва да каже - тази отговаря ,но те нямат интерес да го направят защото ще проличи ,че плащат заплата на една абсолютна некомпетентност
    • 44
      443
      5 0
      07:10, 8 яну 2015
      Трябва да се поставят легнали полицаи от двете страни на надлеза, защото "примерните" шофьори карат не с 30, а със 130. Мигачите не ги смятат за важни - нали те си знаят къде отиват...и куп други такива неща, за които сигурно пак някой друг им е виновен.Аман от дежурни мрънкалници!
  • 11
    Ки
    китаеца
    6 0
    15:51, 7 яну 2015
    кой отговаря за знаците в общината?
  • 12
    Н.
    Н.Фитков
    7 0
    16:09, 7 яну 2015
    Към Общинска администрация има Комисия за безопасност и организация на движението в Община Първомай. Неин председател е др. Н. Митков - зам. кмет на Община Първомай.Помолете избраният от Вас Общински съветник да постави въпроса за разглеждане в Общинския съвет, който да приеме мерки за отстраняване на посочените пропуски.Надявам се на бърза реакция от управляващите. Така де! Идат местни избори!
    • Н.
      Н.Китков
      4 0
      08:51, 8 яну 2015
      Приоритетите на Н.Китков са съвсем други,хич не го интересуват знаците или пък безопасността на движението. По е важно да следи за бизнес интересите на Гергов и други видни партийни членове.
    • Ча
      чана Вана
      4 0
      11:51, 8 яну 2015
      Ко? Не! Приоритет са му и интересите на родадата! На дедото Тодор из болницата, на бабата, на булката и други бряговски тигани.А как ще ви се мазни на местните избори!Как ще плюе Папаза дето му даде две педи хляб и ще ви сваля звезди! Мале,мале дано съм жива да гледам кашмер!
    • Ча
      чана Вана
      1 0
      11:51, 8 яну 2015
      Ко? Не! Приоритет са му и интересите на родадата! На дедото Тодор из болницата, на бабата, на булката и други бряговски тигани.А как ще ви се мазни на местните избори!Как ще плюе Папаза дето му даде две педи хляб и ще ви сваля звезди! Мале,мале дано съм жива да гледам кашмер!
  • 13
    Н.
    Н.Фитков
    0 0
    16:09, 7 яну 2015
    Към Общинска администрация има Комисия за безопасност и организация на движението в Община Първомай. Неин председател е др. Н. Митков - зам. кмет на Община Първомай.Помолете избраният от Вас Общински съветник да постави въпроса за разглеждане в Общинския съвет, който да приеме мерки за отстраняване на посочените пропуски.Надявам се на бърза реакция от управляващите. Така де! Идат местни избори!
  • 14
    Уж
    ужассс
    5 0
    23:13, 7 яну 2015
    Ние улици нямаме.... те за знаците пишат....
  • 15
    77
    7732
    0 0
    12:38, 8 яну 2015
    И аз да се включа със знаковите аномалии: На улица малина и в двете посоки на Т-образно кръстовище са поставени знаци задължително на ляво и на дясно след знака - като че ли имаш трети избор...
  • 16
    77
    7732
    1 0
    12:40, 8 яну 2015
    Моля за извенение за грешката, поправям се: улица "Малина".
  • 17
    23
    2377
    3 0
    18:42, 8 яну 2015
    Наглостта на общинарите е безкрайна - ами кажете за поставянето на знаците отговаря Черешка Пъшкова Дръжкова със средно спец.образование и заплата 420 лв.,не е или е роднина на кмета или зам.кмета ,има или няма проф. компетенции за длъжността която заема? да знаем кого да благодарим ...
















  • 18
    Kk
    kkjvhc
    0 0
    09:11, 14 яну 2015
    Bulgarstina;Ne ocakvayte drugo
  • 19
    Ре
    Реалист
    0 0
    23:13, 19 яну 2015
    Приятно съм изненадан, че някой в гр. Първомай гледа знаците и дори се интересува от актуалността и значението им :)
Последни новини