Жената се пробва със злато, мъжът – с жена

167 години от рождението на Христо Ботев. Годишнината ще бъде отбелязана със скромно тържество пред бюст-паметника на поета  в Борисовата градина, в родния Калофер и на още едно-две места. На тържеството в София слова ще произнесат Мартин Иванов, секретар на президента по образование и култура и д-р Тодор Чобанов – заместник-кмет на Столична община. Нямам нищо против конкретните хора, те със сигурност са по-интелигентни от началниците си, но това показва отношението на институциите към големия поет и патриот. Можеше поне вицепрезидентката да иде, да няма някоя работа?!

Свещена глупост! Векове цели

Разум и совест се с нея борат.

167 години по-късно битката продължава, а успехът е все по-малко вероятен.

Зарязал си вестника в Румъния и тръгнал да освобождава раята. Не знаел сиромахът, че рая не може да бъде освободена… Луд човек. Все едно Петьо Блъсков да си зареже „Труд” и да тръгне по народните работи. Той „Труд” не е негов, де, но все пак…

Ех бай Ботев, я поизлез малко из гроба да видиш как за 140 г. нищо не е мръднало. Пак чорбаджии и турци смучат кръвта народна. И една шепа хъшове, които пият и пеят… И в края на краищата и те се продават  - кой за некой лев, кой за некой пост… За Сашо Морфов намеквам. Преди няма и месец каза гласно грозната истина за хората, които управляват и културата, и държавата, а сега приема назначение от същите хора!

Хубаво го е изтипосал Комарницки, дума да няма. Самата истина. „Хъшове” пада от ефира, защото идат „Службогонци”.

Майка му стара… Шест години вече облайвам Борисов и правителствата му, кофи мастило и катран излях, а не се сетиха едно скромно постче да ми предложат, та да млъкна, оти каталясах вече… А Морфов каза пет изречения и хоп директор на Народния театър.

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев го оправдава: "Хората, които протестират срещу режисьора Александър Морфов, не разбират колко сложна машина е театърът". Сигурен съм, че сега ще се намерят много обяснения, дори и оправдания. Но фактът си е факт: още един български интелектуалец си плю на суратя.

Лорд Евгени Минчев, «светският олигарх», както го ласкаят някои журналисти, коментира избора на Григор Димитров в топ 10 на най-сексапилните мъже на MTV: „Aштън Кътчър е в топ 10, че и наш Ганьо там... Какви са успехите на Гришо? Седма година живея в Лондон и повярвайте ми, че никой не ме питал нищо за Бербатов, за Стилян Петров и за Григор Димитров...”

Напълно е възможно да не са го питали. Лорд Минчев се движи в други среди, които не се интересуват от Бербатов и Стилян. Тези среди си вадят хляба откъм другия край на краката, там където «к» потъмнява в «г» и краката губят благозвучното си име...

Братя, бийте малкия нахалник през устата където го срещнете, защото в противен случай ще стане голям нахалник.

Рада Коджабашева, зам.- председател на партията на бебеците напуснала. Всъщност, тя напуснала още на 15 декември, но ни го съобщава едва сега, защото не искала да ни разваля празниците. Щото няма българин, който да не се вкисне от новината, че г-жа Радка е напуснала г-н Бареков… Некои хора изобщо нямат представа кои са и къде са. „Ще продължа, вика госпожата, да защитавам моите политически идеи, в които вярвам, че ще променят разговора в България от “Хип – хопът ми е по- добър от хип – хопа ти” към задълбочени консултации и реални действия за възстановяване самочувствието и мощта на българската държава и народ.”

Пайса, народе-е-е…

Казвам ви, бийте нахалниците през устата докато са още малки.

Съпругата на Петко Сертов поискала да се спре издирването му. Разбрала, че дъртият мискинин се крие някъде из гръцко с младо гадже. И затова вече го неще.  Да, обаче не може. Щом е обявен за издирване, ще го търсят, доде го намерят. Мисля, че това е най-скъпото издирване на кръшкач в нашата история. Та нашите служби, та гръцките, та Интерпол…

Спомням си какво разправяше Станишев за Сертов през 2008 г. Имал устойчив характер, нордически. Много устойчив, нема що! Откакто свят светува е известно, че характерът на жената се пробва със злато, на мъжа – с жена. Макар че, както стана дума по-горе, някои мъже се пробват и с постове…

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ст
    Стара пенсия
    15 0
    08:43, 7 яну 2015
    Докторе,като ти чета публикациите малко ми олеква и ми се ще да забравя в каква държава живеем,ако има такава държава де.Защо сме преклонили глава пред властимеющите,защо допуснахме да стигнем дотук,защо на всичките нива в държавата се намърдаха некадърници и лизачи,защо по-етапно изчистиха професионалистите в отделните области,защо,защо ?Защо хората едва свързват двата края и си мълчат свити в черупката,защо пенсионерите с по 200-250лв. пенсия са оставени да измират като хлебарки?.Та те същите хлебарки сътвориха много неща,които сегашните ги взеха за жълти стотинки и тези същите ги пенсионираха.45 г.псевдокомунизъм,но имаше идеал в който не вярваха само управляващите тогава,25г.псевдодемокрация,в която вярваха само тези,които ни ограбват.Пълна порнография докторе навсякъде,във всяка област където и да се обърнеш.Пуснеш телевизора - едни и същи муцуни те лъжат.Страх ме е да отворя хладилника,защото е празен и да не би случайно някоя от тези муцуни да се покаже.Пиши по-често поне малко да ми олеква.Жив и здрав,че много здрави се поминаха.
Последни новини