Ренета Инджова: В духовенството може да настъпи разкол

Пребивавам в средите на духовниците в последно време. Смятам да прекарам остатъка от времето си така, че да се представя достойно там, където всички отиваме. Това заяви бившият служебен премиер Ренета Инджова пред Нова телевизия.

През последните години тя се е обърнала с цялото си лице към религията. Според нея има вариант патриаршеското място на Неофит да бъде поставено под въпрос и в духовенството да натъпи разкол.

Църковните въпроси породиха скандал между водещата на предаването "На светло" Люба Кулезич и редакторката Гери. Люба Кулезич се скара в ефир на редакторката, защото настоявала да смени темата за Българската православна църка с политически въпроси. "Стига с тая политика! Няма да говоря за политика с Ренета Инджова, защото делата на Българската православна църква са по-важни от политическите", развика се в ефир Кулезич.

"Моята млада редакторка Гери казва, че трябва да минем към политиката, защото това е скучно. Аз я разбирам", обясни след това водещата и в студиото бе разгърната темата за политическата власт.

"Не може политиците да комуникират с нацията по "Фейсбук".

Това заяви Ренета Инджова - бивш служебен премиер и бивш шеф на Националния статистически институт, в Нова телевизия като коментар на политическата конюнктура у нас. Според нея не е редно след самозапалвания, наводнения и каквито и да било национални трагедии политическите лидери да пишат в социалната мрежа, защото "това говори за имитаторство".

В момента сред най-активните политици във "Фейсбук" и "Туитър" са премиерът Бойко Борисов, лидерът на ДСБ Радан Кънев, вицепремиерите Меглена Кунева, Ивайло Калфин и Томислав Дончев, депутатите от БСП Георги Кадиев и от Реформаторския блок Мартин Димитров и други.

Понякога реакции в социалните мрежи оказват сериозно влияние при взимането на важни решения. Последният случай е от края на миналата година при преговорите между ГЕРБ и Реформаторския блок за гласуването на промените при пенсионните осигуровки. Няколко депутати от Блока се похвалиха в профилите си, че ГЕРБ са склонили за отлагане на решението до март, оповестено от Цветан Цветанов на сбирка в парламента. Споделянето във "Фейсбук" обаче е подразнило Бойко Борисов по негови думи и в крайна сметка парламентът прие спорните поправки.

Като цяло от около две години Борисов често пише позициите си по важни въпроси в профила си във "Фейсбук". Като опозиционер дори заяви, че това е единствената медия, която има.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини