Пациент нападна санитарка, счупи й ръката

Санитарка в Спешното отделение в Благоевград посрещна Нова година на операционната маса със счупена ръка, след като беше нападната от наркозависим пациент.
Поредният случай на насилие над медицински служител става малко преди настъпването на Новата година, съобщи bTV.

Охраняван от полицаи младеж постъпва в спешното отделение на благоевградската болница, където трябвало да обработят порезна рана на ръката му. Посреща го санитарката Емилия Яновска. Секунди по-късно пациентът напада жената.

„Отворих вратите на асансьора и му казвам да влезе, а аз ще се кача по стълбите. Той с едното влизане ми каза – ти ще умреш. Не очаквах, видях как се отскубна от ръцете на полицаите и със сила ме блъсна, паднах на земята и чух как ръката ми изпука.”, разказва Емилия Яновска.

Санитарката е оперирана по спешност, като хирурзите установяват, че ръката й е счупена на две места и й поставят 4 пирона.

„Аз работя от 1993 година в тази болница, но такова нещо не ми се е случвало, това беше страшна агресия. Прекарах Нова година в ортопедичното отделение, но благодаря на колегите”, категорична е Яновска.

След преглед нападателят, който е наркозависим, е транспортиран в столична клиника. Пострадалата е подала жалба в полицията, а щом се върне на работа, ще говори с началниците да засилят охраната в спешното отделение.

Дни преди Коледа 24-годишен мъж от ромския кв. "Рудничар" в Перник нападна и се опита да удуши дежурния лекар в Спешния център д-р Стоименов. Нападателят, който бил видимо пиян, бе задържан за 24 часа с полицейска заповед.

Заради зачестилите през последния месец нападения над медици, здравният министър Петър Москов обяви, че eкипи на Спешна помощ няма да реагират на повиквания в ромските махали, докато не бъде гарантирана тяхната сигурност.
Подписано бе споразумение с МВР полицейски коли да пазят лекарите в рискови места, ако има сигнал за опасност.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

Последни новини