Идентифицираха първа жертва от самолета на ”ЕърЕйша”

Издирването на останките на разбилия се самолет на "Еър Ейша" в Яванско море бе подновено. Идентифицирана е първата жертва. Досега са открити 9 тела.
Машината на базираната в Малайзия авиокомпания изчезна от радарите със 162-ма души на борда по време на полет от индонезийския град Сурабая до Сингапур преди четири дни.

До момента са открити 9 тела, като вече е идентифицирана и първата жертва на самолетната катастрофа, съобщи Асошиейтед прес.
Това е стюардесата Хаяти Лутфиа Хамид, разпозната по значката на червената й униформа, както и от пръстовите й отпечатъци. Тялото й беше предадено днес на семейството й на кратка церемония в полицейската болница в Сурабая - индонезийския град, откъдето е излетял самолетът, след което беше погребано в родното й село, съобщи ДПА.

Вчера сонар показа голям тъмен обект под повърхността на Яванско море, за който се предполага, че е корпусът на самолета. Обектът е на дълбочина от 30 до 50 метра.

Метеорологичните условия обаче продължават да са неблагоприятни и да затрудняват издирвателните работи, предаде БТА. Морето все още не се е успокоило и вълните достигат до 3-4 метра, а ветровете са с пориви до 70 км в час. Две отломки, за които се смята, че са от самолета, са били извадени от водата от кораба "Бунг Томо" на индонезийския флот в залива Кумай близо до Централен Калимантан, съобщи телевизия "Метро". На едната се вижда логото на авиокомпанията.

Районът на издирването днес беше разширен на четири сектора с обща площ 13 500 морски мили. Първоначално той беше ограничен до два сектора

Изследователски кораб, оборудван с локатор за черни кутии, пристигна на мястото в Яванско море, където се предполага, че е катастрофирал самолетът на "ЕърЕйша", съобщиха на пресконференция индонезийски длъжностни лица.

Корабът "Баруна Джая" е оборудван също със сонар, който може да открива метал и да предоставя триизмерни кадри от водата. Това би могло да помогне за откриването на корпуса на самолета, каза Татанг Заенудин, заместник-ръководител на спасителната операция, цитиран от ДПА.

Два индонезийски военни самолета и южнокорейски самолет вече са в зоната на издирването.

"Надяваме се, че търсенето по море и от въздуха ще помогне да открием още останки от самолета", допълни Заенудин.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини