В Китай старият автомобил може да бъде заменен с нов Tesla Model S

Това е новата стратегия на Tesla Motors за разпространяване на своите електромобили в Китай. Bloomberg съобщи, че в Китай вече е възможно да дадете стария си автомобил, да доплатите и да получите нов Model S.

Tesla Motors е сключила договори с по-големите китайски автомобилни къщи, които предлагат на своите клиенти да обменят автомобилите си по схемата Trade-In и да получат нов Tesla Model S.

Този електромобил в Китай струва около 648 хиляди юана или около 104 хиляди американски долара. От новата програма могат да се възползват жителите на Пекин, Шанхай и Ханджоу, и да получат отстъпка в цената, равна на цената на стария автомобил. Това не е нещо ново, понеже по подобен начин постъпват BMW и Audi.

Tesla представи на китайския пазар елктромобилите Model S през месец април тази година. Оттогава бяха продадени 3431 електрически седана. В шест китайски града Tesla разкри девет магазина и сервизни центрове и сключи договори с China Unicom, Soho China и други, за построяване на зарядни станции на територията на Китай.

Неотдавна създателят и собственик на Tesla Елън Мъск обеща, че след три-четири години ще започне производството на електромобили в Китай. Компанията възнамерява да произвежда в Китай по около 10,000 електромобила годишно.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини