Превозните средства скоро ще се превърнат в мобилни интернет зони

Превръщането на старите телефонни кабини в хотспот зони за интернет в САЩ вече стартира, но една компания има план да разшири безжичния обхват като използва обществени превозни средства.

Базираната в Манутин Вю, щата Калифорния, млада компания Veniam вече е интегрирала своята технология в повече от 600 автобуса, таксита и камиони за смет в Португалия, създавайки мобилна WiFi мрежа, която обслужва около 70 000 души на месец.

Сега компанията възнамерява да разшири дейността си в Съединените щати, изграждайки комуникация от типа "превозно средство-превозно средство" и "превозно средство-инфраструктура". Това става с помощта на мрежа от софтуер, хардуер и облачни услуги, чиято цел е да създаде "Интернет на движещите се неща". Идеята е мобилният достъп да е полезен не само на крайните потребители, но и на градските власти - така например, ако превозно средство с интернет мине през дупка, системата веднага изпраща информация, която кметството използва, за да открие улици и зони, които се нуждаят от ремонт.

Мрежата ѝ в град Порто е безплатна за всички клиенти благодарение на подкрепата на местните транспортни компании. Наскоро Veniam обяви, че си е осигурила 4.9 милиона долара в инвестиции така, че разширяването на дейността ѝ трябва да стане скоро.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини