28 °C

Празнична програма в община Първомай

 

Седмица преди Коледа подготовката за празниците вече е към своя край и стартират големите тържества. Във всички детски градини и училища децата тръпна в в очакване на Дядо Коледа, трескаво подготвят стихове, танци и песни и мечтаят за най – хубавия подарък.

Два големи концерта ще отбележат светлия християнски празник.

На 19 декември от 18 часа в пленарна зала, ученици представят благотворителния концерт „Коледна надежда“, организиран от Атанаска Тенева със съдействието на БМЧК – Първомай и „Клуба на радостта“. Билетчетата са по 2 лв, а всички събрани средства ще бъдат в полза на децата от Центъра за настаняване от семеен тип.

Две традиционни инициативи има и на ОНЧ Св.св. Кирил и Методий“, в съорганизация с Община Първомай.

На 23 декември пътеките към сградата на общината отново ще бъде озарена от коледна фе(Н)ерия, а очертаният път ще води към пленарна зала, където от 18 часа ще започне Големият коледен концерт с участието на творческите колективи на читалището и децата от ОДЗ „Марица“, НУ „Христо Ботев“, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ - гр. Първомай и СОУ „Проф. Д-р Асен Златаров“.

За 11 поредна година в полунощ с чаша вино, празнично хоро и заря можете да посрещнете Новата година на площада пред читалището. За доброто настроение ще се грижи оркестър „Дионис“сръководител Петър Тенев.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Въ
  въпрос
  0 -2
  17:13, 17 дек 2014
  Един въпрос ме мъчи постоянно - тази сцена пред читалището защо стой там целогодишно ? За да не се налага монтаж/демонтаж по време на новогодишната вечер или .... :)
  • От
   отговор
   2 0
   23:14, 17 дек 2014
   Там и е мястото явно ,ти да не искаш да я преместиш в махлата ....иииии колко жилязо има в неяяяяяя ухааааааа....

   Всички изяви, концерти предизборни митинги ,винария ,трети март ,майски тържества ,1 юни ден на детето ,началото на септември панаир и надсвирване......
   АМИ ТО ПОЧТИ НЕ ОСТАНА ВРЕМЕ КОГА ДА Я МАХАТ И СЛАГАТ .........
 • 2
  Въ
  въпрос
  0 0
  12:01, 18 дек 2014
  Абе не питам защо е поставена там , а защо стой целогодишно там ?
  То е ясно че там и е мястото. Доколкото си спомням преди години не ги мързеше да я разглобяват и сглобяват. Явно сега са му намерили лесното :)

Хороскоп за 24.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щадете нервите и здравето си. Гледайте на случващото се от към добрата му страна, защото със сигурност има такава. Ще ви се отдаде да намерите бързо решение на въпрос, имащ отношение към работата или бита ви. Бизнесмените ще подготвят или пристъпят към сделка или друга активност, носеща им добри доходи.
24 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Като истински прагматици, ще проучите възможностите, които имате и след това ще пристъпите към действие. Но не се ангажирайте с прекалено много задачи, за да не повишите напрежението и кръвното си. Бъдете по-внимателни към човек от обкръжението ви, той е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
24 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добрите оценки за работата ви ще ускорят издигането ви в службата. С делови нюх ще предпочетете сътрудничеството с човек, което ще ви бъде от полза. В добро настроение, сред познати и близки хора вечерта ще споделяте впечатленията, които имате от приключило пътуване.
24 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Превърнете работата си днес в удоволствие. Предпоставките за това са много добри. Съдействието на колегите ви може да ви се стори подозрително, но е искрено, повярвайте. Има “опасност” да се сбъднат и най-смелите ви мечти, за това внимавайте какво си пожелавате. В любовта ви очакват споделени радости.
24 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приемете предизвикателствата в живота си като средство да сте будни и в крак с новостите. Благоприятна развръзка на личен проблем ще ви успокои и зареди с добри очаквания. Ще си изясните важен за вас въпрос и ще получите възможност да осъществите плановете си. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период.
24 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
24 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Успешно ще придвижите напред делата си, така щото да доведат до финансово благополучие. Но това ще е съпроводено с напрежение и умора. Ще станете обект на внимание и интерес за някого и не бива да се показвате нервни. Повече се усмихвайте и работете върху себе си. Харесвани сте и това ви прави по-витални и добри.
24 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Въпроси, които не търпят отлагане ще бъдат на дневен ред. Възможно объркване ще ви накара да обмисляте ходовете си по-детайлно. Успехът ще насочи вниманието ви към факти, които до сега са ви убягвали. Все по-често ще се замисляте за цената на това, което правите и получавате.
24 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Промените, предизвикани от вас самите ще започнат да влияят и на обкръжението ви. Не винаги това ще им носи утеха, дори можете да станете обект на нездрав интерес от тяхна страна. Тихо приемете недоволството им и вярвайте, че работите в името на своето по-добро бъдеще.
24 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не по-малко имате нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения днес. Не давайте обещания, които не сте в състояние да изпълните. Бъдете естествени и искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви. Не се оправдавайте, а поемете отговорност за постъпките си.
24 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
24 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Приятно ви е да си мислите за предстоящата почивка, но засега трябва да се съсредоточите върху работата си. Не се преуморявайте и не поемайте чужди ангажименти. Вечерта прекарайте сред приятни за вас хора.
24 сеп 2020
Последни новини