"Траки - Първомай" стана на 1 година

Своя първи рожден ден отбелязаха туристите от СНЦ „Траки – Първомай“. Те се събраха на купон, за да се повеселят, да си спомнят най - хубавите моменти от преходите, да набележат мароприятие за следващата година.

За тази една година в дружеството вече членуват 168 планинари, организирани са 46 мероприятия, дружеството е било съорганизатор на още 7, с общо 1493 туристоучастия.

Незабравими ще останат походите до Седемте рилски езера, до Мусала, до манастира над село Мулдава със 109 участници.

Подновена беше стара и направена нова маркировка в Буковския, Драгойновския и Искренския дял на Родопите. Благодарение на Георги Запрянов са поставени 120 указателни табели.

Голямата болка на председателя Стойчо Багрев е слабата работа с учениците. Само 10 от членовете на дружеството са деца и то заради родителите си,а не заради присъствието на „Траки“ в училищата. Това е направлението, в което ще трябва да се работи по задълбочено през следващите години.

След като Багрев поздрави членовете на дружеството, бяха раздадени шеговити звания на най – активните членове. „Поразяващата уста“ на вечно знаещият и пълен с информация Атанас Добрев, „Винаги готов“ - за Стойчо Багрев, „Винаги отпред“ за умелия водач Сребрин Сребрев, на най – малките туристи 7-годишните Христо Дончев и Мария Антонова - „Малката стъпка“.

Да поздрави туристите дойде и депутатът от 43 Народно събрание д-р Катя Попова, на която се възлагат големи надежди като член на комисията по туризъм за реализиран на проекти.

Всеки от присъстващите получи календар със снимка на емблематичния Буковски лъв, спонсориран със средства от членския внос на дружеството.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ал
    Алеко
    12 -3
    22:39, 13 дек 2014
    Много хубаво само дето тая църничката Депутатка сте я изпречили на снимката да попитам тя какво прави там . Членка ли е на дружеството?
    Нещо е помогнала или е дошла да се обърше в "народната любов"?
    Ей хора що ставате подлоги на политиката? Тя тая нито е политик нито е и доктор вече ами гледа само келипила, какво общо има с туризма, а .... да тя там и е силата в Народното събрание там я натириха, там запълниха дупката с нея. Хвала на такива ДеПутатки за сичку стават.
    • 12
      123
      5 -2
      20:24, 14 дек 2014
      Споко, тя ша дойде и кмет да ви стане догодина!
  • 2
    Ша
    шахраман
    5 0
    00:57, 14 дек 2014
    Мъжът на Катя Попова се изказа публично ,че не желае да бъдат поздравявани с цигански песни .Това вече го разбраха всички от малцинствата.Аз обичам България.Аааа дали обичам наистина?
  • 3
    Ta
    tanq_1418574455
    3 -2
    18:25, 14 дек 2014
    ole ole, selska rabota s golqmi dqdovci
  • 4
    Ko
    kozel
    2 -1
    20:48, 14 дек 2014
    Xiladi pozdravi za sazdatelite na tova drujestvoi li4no na Stoi4o bagrev, i xorata okolo nego.Parvata godina e na4aloto badeshteto e napred.




Последни новини