Започна нагла сеч около стадиона

Започнала е нагла сеч на дърветата в парка около стадиона – алармира ни наш читател. В близост до мястото, където обикновено спира патрулната кола на полицията, на метри от шосето, са отсечени дървета, на височина около метър над земята. Очевидно за целта са използвани примитивни брадви, а секачите не са се напрягали много – много да се навеждат. Останали са множество разпилени клони, които най – вероятно през следващите часове ще изчезнат.

От Държавно горско стопанство ни обясниха, че територията е собственост на общината и за нея трябва да се грижи общинска охрана. След сигнал до кмета Папазов, получихме от него обещание, че веднага ще прати охрана и ще предприеме мерки.

Очакваме да видим резултатите от намесата им, защото джелнатската сеч в района не е новина. Това е поредната година, в която ще изчезнат още няколко десетки дървета. Районът около стадиона отдавна се е превърнал в безплатен доставчик на дървесина. А оправданията са ясни – безработица, безпаричие, незащитени граждански права. Зимата още не е започнала, истинският студ не е настъпил, но някой вече се топли за сметка за общата ни собственост.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
  • 2
    2х2е5за6
    9 0
    19:51, 10 дек 2014
    И къде са горските ? Просто трябва към 16.30 ч да се спрат до бамбунджийската махала и да конфискуват по закон каруците с прясно изсечените чинари ,но затова се иска кураж ...и съвест разбира се .
  • 3
    Ет
    етно
    10 0
    20:03, 10 дек 2014
    Не е луд който яде баницата ... просто политиката е да се толерират циганите за да се размножават докато санат мнозинство. Жалко че много българи са големи идиоти и приветстват и съдействат на повечето инициативи в тази посока. Що не се вземете в ръце, а?
  • 4
    На
    Найдьо
    8 0
    23:02, 10 дек 2014
    Тея пъ сякли с брадви. Цигънска му рабутъ. Нъль полицаите по цял ден кибичат там. Явно са ги пумислили са кълвачи.Аматьори. Ам тва е. Уния горе нъ грабиха юнашката ут 90'та насам, па тия ша нъ довършат. И трухите шъ укълвът. Тва, докът нъ офъкът червеите, голям зор шъ видим.
    • Ка
      кану-каяк
      0 0
      23:51, 10 дек 2014
      Ти нали си голям циганист бе? Ко си седнал да ревеш? Гьонсурат!
    • 83
      831016
      4 0
      09:32, 12 дек 2014
      Найдьо ли си, Найда ли си не знам. Хубави неща пишеш, но с начина ти на писане трепеш жабите. Щом знаеш къде да сложиш запетайките, значи го правиш нарочно. Разбери, че трудно се чете. Моля те, пиши свястно.
  • 5
    Фи
    филантроп
    6 0
    00:53, 11 дек 2014
    Може да са секли благотворително за детския дом в Дебър. Нали там настанените деца са им от боята ...
  • 6
    Пе
    педантично
    3 0
    13:45, 11 дек 2014
    Авторката да интервюира шефа на горското,не само да хвърли гола фактология. Това ,че ц***** секат без да се боят от последствията е проблем на горското ,общината и полицията,които явно не правят нищо . Ако ли пък правят нещо изнесете информация за написани актове ,заловени и осъдени извършители ,конфискувани коне,каруци,резачки и т.н.
Последни новини