Баварски проектозакон - имигрантите да говорят немски и в домовете си

Имигрантите трябва да говорят немски език не само на публични места, но също така и в домовете си. За това са настояли управляващите провинция Бавария, като провокираха порой от критики, отбелязва БиБиСи.

Християнсоциалният съюз, който е съюзник на Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел, заяви, че това е въпрос на дебати и все още не е официална политика.

Предложението стана най-дискутираната тема сред германските потребители на „Туитър". Някои от критиците на предложението изразиха тревога, че политиката и държавата се намесва в частната сфера на гражданите.

В проектозакона, предложен от Християнсоциалния съюз по въпроса, се посочва, че хората, които искат да останат постоянно в Германия, трябва да бъдат насърчавани да говорят немски език освен на обществени места, така също и в рамките на семейството.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ja
    Jack Bauer
    4 -2
    16:59, 9 дек 2014
    Много интересно. Дано се приеме.
    • Ya
      yarrak
      2 -6
      18:41, 9 дек 2014
      a ve ti si mn. tapo par4e ve selyandur, nie mislim... Виж коментара
    • Го
      Голяма пръчка/ярак
      2 -1
      20:02, 9 дек 2014
      Ердоган и Путкин са пътници, като Хитлер и Мусолини, тогава от яраци да не станете амджици?
    • Ja
      Jack Bauer
      2 -1
      20:09, 9 дек 2014
      Както виждаш това няма НИКОГА да стане, така че научи добре българския, стига с това чатъра-патъра и като не знаеш думата - хоп, на български. А интересното е това, че Германия въвежда неща, които бяха факт в България преди 25 г. Хайде почвайте сега да плюете срещу германците и дпс да отвори клон в Германия.
  • 2
    Ба
    баняжията
    6 0
    18:47, 9 дек 2014
    Да та е.а в ярака,гьот верен,анадън му
Последни новини