Човек на АБВ ще брани кърджалийци в парламента

Кърджали има свой народен представител и от ПП АБВ, съобщи координаторът на партията за региона Ангел Коджаманов пред журналисти днес. Депутатът от ПП АБВ Петър Кадиев, който влезе в 43-то Народно събрание от Смолянски избирателен район, е натоварен от ръководството на партията да представя в парламента и интересите на кърджалийци. Петър Кадиев е специалист в областта на медиите и бе избран за заместник-председател на Комисията за култура и медии в Народното събрание.
До края на януари месец ще отвори врати приемна на народния представител от ПП АБВ в Кърджалийско, стана ясно още. Вратите на приемната ще бъдат отворени не само за членове и симпатизанти на партията, а за всеки жител на област Кърджали, който има да постави въпрос или има предложение за народното представителство. Ще бъдат организирани и изнесени приемни из региона. Хората са достатъчно обеднели и искаме да им спестим излишни разходи, като отидем при тях, допълниха представителите на ПП АБВ.
Кърджалийското ядро на ПП АБВ ще предложи на централно ниво да бъде иницииран дебат за мястото на Гражданска защита, съобщи Кирчо Павлов. Опитът показва, че това трябва да е надведомствена структура, която да управлява процесите, а не да върви след последствията, посочи дългогодишният специалист в областта. От АБВ-Кърджали ще предложат да се обсъди целесъобразността от създаването на агенция на прякото подчинение на министър-председателя, за да бъде реакцията на държавата адекватна и да се работи най-вече по превенцията за недопускане на критични ситуации. Подобна идея е била лансирана и от еврокомисар Кристалина Георгиева преди известно време, както и от председателя на ПП АБВ президента Георги Първанов (2002 – 2012 г.)
Смисълът на участието на ПП АВБ в правителството е в това, то да стане колкото е възможно по-социално при сегашната ситуация в страната, коментираха представителите на партията. Беше подписано споразумение с ГЕРБ, в което АБВ договори включването на около 40 точки и подточки от своята предизборна програма. Без консенсус не може да бъде постигнато национално съгласие и да имаме работещо правителство. Нямаме друга алтернатива, каза депутатът Петър Кадиев.
В отговор на журналистически въпрос координаторът на АБВ в Кърджали Ангел Коджаманов заяви, че е наложителна съгласуваност по отношение на кадровата политика на управляващите. Ето защо ще предложат на централното ръководство на партията да бъдат изградени контактни групи между коалиционните партньори на областно ниво. По този начин ще бъде избегнат хаоса, който сега се забелязва при освобождаването на досегашни кадри и назначаването на нови. Категоричен противник съм на партийните политически чистки без оглед на професионалните качества и административен капацитет на хората, каза още Коджаманов.
В областта на кадровата политика няма да търсим на човека работа, а ще търсим хора, които могат да свършат тази работа, заяви и Петър Кадиев.
Народният представител Петър Кадиев и областният управител на Пазарджик Трендафил Величков, член на Изпълнителното бюро на ПП АБВ, който беше водач на листата на АБВ в Кърджалийския избирателен район, се срещнаха снощи с актива на партията в района. Обсъдена беше позицията на АБВ с участието си в управлението максимално да съдейства за решаването на социалните проблеми в държавата.
Предстои в скоро време в Кърджали да бъде учредена местна структура на АБВ и избор на областно ръководство.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини