Марк Уебър оцеля в ужасяваща катастрофа (видео)

Бившият пилот от Формула 1 Марк Уебър се размина без тежки наранявания след ужасяваща катастрофа в състезание от сериите World Endurance в Бразилия.

Австралиецът, който кара Porsche 919 Hybrid, се удари с ферарито на Матео Кресони преди последния завой на шестчасовата надпревара на пистата "Интерлагос" в Сао Пауло и след това се разби в предпазната ограда с близо 300 км/ч.

38-годишният пилот няма сериозни травми, обяви официалният сайт на състезанието. Още след като беше изваден от автомобила, той показа на публиката с два вдигнати палеца, че всичко с него е наред. След това беше отведен за прегледи в близката болница.

Уебър е прекарал нощта в болницата, за да бъде проверено дали няма вътрешни травми. Неговото състояние е задоволително, а съотборниците му Тимо Бернахрд и Брендън Хартли са го посетили, пише в страницата на австралиеца във Facebook.

Състезанието, което завърши зад колата за сигурност, беше спечелено от Нийл Джани, Марк Либ и Ромен Дюма с "Порше"

Това беше последният старт за сезона. Антъни Дейвидсън и Себастиен Буеми с "Тойота" спечелиха титлата, а Уебър, Бернхард и Хартли завършиха девети.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини