Пожарникари спасиха миячи от небостъргач в Ню Йорк

Двама миячи на прозорци висяха повече от час на нивото на 69-ия етаж на кула 1 от Световния търговски център в Ню Йорк преди да бъдат спасени от пожарникари.
Изглежда един от механичните кабели на платформата им се е скъсал, докато миячите се издигали покрай една от стените на най-високия небостъргач в САЩ, построен на мястото на атентатите от 11 септември, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

На пожарникарите е бил нужен близо час да стигнат до двамата миячи, чиято платформа е висяла под опасен наклон в празно пространство на 69-ия етаж. Според Си Ен Ен те са били на около 70-80 градуса, на 240 метра височина при южната стена на небостъргача.

В града е духал лек вятър със скорост около 11 км/час.

В крайна сметка пожарникарите изрязали отвор с височина около 2 метра в стъклото на един прозорец, за да стигнат до носещите обезопасителни ремъци миячи и да ги евакуират. На мястото на инцидента са отишли близо 100 пожарникари, както и линейки и хеликоптери, а около кулата е бил издигнат охранителен периметър.

Емблематичната кула е с височина 541,30 метра и има 104 етажа. Миналата седмица тя посрещна първите си обитатели - 175 души от пресгрупата Конде Наст, 13 години след атентатите, които травмираха цяла Америка.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини