Демонстранти превърнаха центъра на Лондон в бойно поле

25 арестувани за побой и хвърляне на пиратки по полицаи

Хиляди демонстранти, протестиращи срещу капитализма, влязоха в сблъсъци с полицията в центъра на Лондон и в околностите на Бъкингамския дворец.

Демонстрантите изтръгваха табели и метални заграждения и се опитаха да щурмуват офисите на Би Би Си, но бяха спрени от полицията.
Хиляди антикапиталисти с маски на Гай Фокс излязоха в сряда вечерта по улиците на Лондон на протест срещу политическото потисничество. Към тях се присъединиха и известни личности като актьора Ръсел Бранд и дизайнерката Вивиан Уестууд.

Демонстрантите открито заявиха, че искат да предизвикат хаос из цялата столица. Затова по време на шествието си не само изтръгнаха всички пътни табели, изпречили се на пътя им, но и хвърляха пиратки и фойерверки по полицаите.

Кулминацията на гнева се прояви в централната част, където участниците блъскаха кофи за боклук, крещяха на преминаващите хора и удряха изпречилите им се коли. Според свидетели сред демонстрантите е имало дори 14-годишни, които активно участвали в разрушаването на метални огради.

Анархисткият „Марш на милионите маски“ завърши в 6.30 ч. сутринта, като най-малко 25 души бяха арестувани за нападение над полицаи, нанасяне на телесни повреди и изстрелване на фойерверки по униформени.

Манифестацията беше проведена по инициатива на хакерската група „Анонимните” в Нощта на Гай Фокс – английски войник, член на група католически заговорници, които правят неуспешен опит да осъществят така наречения Барутен заговор и да взривят парламента при посещението на крал Джеймс I на 5 ноември 1605 г.

Стачка блокира Брюксел

Белгийската столица Брюксел беше блокирана вчера заради национална стачка срещу плановете на новия кабинет да повиши възрастта за пенсиониране, да увеличи данъците и да се откаже от някои инвестиции. Очакваше се най-малко 6 часа градският транспорт да бъде напълно блокиран, а движението на автомобилите да бъде затруднено. Затова властите препоръчаха на гражданите да се придвижват пеша, с колело или с влак.

Източник: http://www.novini.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Из
    изпълнявай
    0 0
    13:35, 22 ное 2014
    силна ръка трябва,кралице. а не слободия.сегашните младежи са създадени от мешани индивиди с мулти- култи съзнание.дръжте яко юздите,ина4е тежко ви и горко ви.и бог няма да ви спаси.бог с вас
Последни новини