17 °C

Актуализираха бюджета. Пари за фитнес площадки няма

С 230000 лв се увеличава приходната част на бюджета на общината за 2014 година. Средствата са основно от продадените за 170000 лв общински земи. До този момент има преизпълнение на събираемостта на данъци върху превозните средства, приходи от продажба на услуги, стоки и продукция и наем на земя – общо 50 000лв. Освен земя, общината е продала и нематериални активи на стойност 2500 лв и е получила 7 500 лв от концесии.

Средствата са разпределени и наместени и повечето от тях ще отидат за разплащане на извършени вече ремонти – впечатляваща е сумата от 57 000 лв за обновяване на кметството в село Воден. 24 563 лв – за покрива на кметството в Искра. На фона на тези разходи, дребни са сумите от 1010 лв за основен ремонт на кметството в село Виница, 790 – Татарево и т.н. Голяма част от сградите, използвани от администрацията не са били ремонтирани с десетилетия и на сесията си съветниците одобриха тези разходи.

Безспорно наложителни са и отделените пари за проекти и укрепването на стени и хидротехнически съоръжения в Дебър, ремонти в детски заведения и други – записани в инвестиционната програма и публикувани на сайта на общината.

След актуализацията на Бюджет 2014,  в Първомай няма да бъде изградена нито едната от двете обещани стрийт фитнес площадки. Макар последната дума на кмета Папазов да беше - „в края на третото тримесечие“ (септември) такова съоръжение да бъде изградено, съветниците се съгласиха, че през зимата то няма да върши работа и разпределиха парите за него в полза на футболните клубове. Предложението дойде от Илия Ганчев, който обеща пари за площадките да бъдат намерени чрез европроекти.

За да бъдат изпълнени всички „добри намерения“ с докладна записка градоначалникът поиска да бъде изтеглен краткосрочен заем в размер на 100 000 лв, но в последствие, по време на редовната сесия, сам изтегли предложението си като обясни, че още не са ясни щетите от последното наводнение и дали няма да се наложи да бъдат пренасочвани средства за отстраняване на последиците.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Wh
  whatever
  11 0
  09:12, 3 ное 2014
  Но пари за премии и за запълване на дупките от последната предизборна кампания ще има, нали?...
 • 2
  77
  777
  18 -2
  09:28, 3 ное 2014
  След като има продадени земи,след като се вземат наеми,защо няма пари за площадки?Питам аз Папазов-защо не се разрешава да се дават нормални заплати в този град,аТЕ казват колко да се дава.Казвам ТЕ,защото той е кукла на конци други му дърпат конците и това е обществена тайна.Всички ги знаем кои са.Изобщо да не ми говори,че няма пари за нищо.
 • 3
  34
  345
  5 0
  10:03, 3 ное 2014
  Кмете, след тази актуализация на общинския бюджет ще се намерят ли пари да се довърши отсечката в Дебър.
  Това май не беше твоя работа, но фирмата изпълнител постави вас на пангара.
 • 4
  12
  1234_1415004815
  11 0
  10:50, 3 ное 2014
  Кмете, що не вземеш да си наложиш една глоба за несвалените ти предизборни плакатчета, разлепени из цялата община и да отделите парите за площадка?
 • 5
  Ka
  kaka_suzi
  9 -1
  11:06, 3 ное 2014
  Не само за площадки, а за една хубава спортна зала в града, където да могат да се практикуват и други спортове освен футбол и фитнес. И не знам какво е това близане на футболни задници, като че ли друг спорт няма - икономисаните пари веднага, хоп, разпределени по футболните клубове. Те и едни клубове - всяко село и паланка. Да направят един клуб, ама качествен. Да не говорим, че всички знаят как футболните величия като Кичуков знаят да разпределят средствата за футбол по вътрешните си джобове.
 • 6
  No
  NoName69
  2 -1
  16:26, 3 ное 2014
  То е ясно, че хубава спортна зала няма да бъде направена, но поне една стеийт фитнес площадка да направят. Всички пари за спорт се наливат в футболния отбор, а никой не забелязва, че има о баскетболни клубове в града, които нямат успех засега, защото нямат пукнат лев, за да ходят по състезания, за сметка на футбола.. Първомай.. Първомай...
 • 7
  Фе
  фен
  3 -3
  17:45, 3 ное 2014
  Без да съм запознат съм сигурен че нищо не се налива в футболния отбор. Като гледам какви играят там , така че какво ми ревете не знам . Но и да се налива няма лошо - футбола е най-великия спорт, най-гледания и е нормално там да се наливат парите. Аз лично бих жертвал всички други спортове само и само Борислав да върви нагоре, вие за стрийт фитнеси ми говорите. Я са стегнете - като ви се тренира - лицеви опори , кофички и лостове , за какво ви е стрийт фитнес . Или си намирате оправдание в липсата му за да не свалите шкембаците :)
 • 8
  Па
  Панайот Хитов
  2 0
  17:56, 3 ное 2014
  А кога ще има пари за ремонт на най-разбитата улица в Първомай Панайот Хитов.
 • 9
  Съ
  Съвест
  9 0
  19:54, 3 ное 2014
  А кога ще бъде ремонтиран мостът между Градина и Първомай със, състоянието му е ужасно и никий не мърда пръста .......
 • 10
  На
  Найдьо
  2 0
  21:15, 3 ное 2014
  Е па сичките сте пощуреле да щете. Ам отде да ви ги земе чиляка, той да не приетел с ноо от КТБ. Нъль само от там даваха без да имаш *** за залагане. Я викам да земем да спретнем една благотворителност за спасението на града. Да ги искараме съветниците на мегдана, да им турим по един кларнет в ръките и те ша свирят, ние ша им плащаме. Да им върнем жеста. Те платаха през май да на праят културни. Сега пред коледа ние ша дадем. Те и другите видни, тя Теодорка ги знае, щото ги снима постоянно, те па моа да дойдат да потанцуват. И развързвайте кисиите, не бъдете скрънзи. До дега кметя на здрависва, сега да го здрависаме ний. Па и закво ша ги стискаме тия пари. Кат отидем на гробето, те червиите пари не ядат, нас ша фъкат, само кокалето ша останат.
  • См
   Смарайдю
   7 0
   08:51, 4 ное 2014
   Въ Найдьо ,ти дан си от Оманския фонд та ги спасяваш общинарите ? Аман от бедна община ,всичко разпродадоха и пак нямат пари за заплати.Да ги фалираме като КТБ , а кмето да го пратим у Сърбия или направо в Смоленск на поостоянен "бизнес форум".
 • 11
  Па
  патриот
  0 0
  07:34, 5 ное 2014
  И папазов и митков са хора без собствено мнение те са на хранилка при даци.

Хороскоп за 27.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Готовността ви за действие е впечатляваща, предвид обстоятелствата покрай вас. Като начало се убедете, че е във вашите възможности. Не се ангажирайте с прекалено много задачи, това може да ви донесе повече напрежение. Отнесете се с внимание към човек от обкръжението ви, който е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
27 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Времето ще работи за вас и ще стигне за всичко, а задачите ви ще се реализират както ги предвиждате. Обърнете повече внимание на семейството си, напоследък сте твърде заети и пропускате важни моменти. Не бъдете прекалено недоверчиви към направена ви оферта. Откриват ви се възможности, за каквито сте мечтали.
27 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Изпълнени сте с ентусиазъм. Контактите с близките ви действат тонизиращо, а разбирането от страна на любимия човек ви кара да забравите проблемите. Действайте, впускайте се в рисковани начинания, успехът е на ваша страна.
27 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят за много от вас ще премине в спокойна обстановка, сред близки или приятели. Други ще използват времето си за професионална подготовка, предстоящи изпити или делови срещи поддържат кондицията и вниманието им будни. Не допускайте дреболии да помрачат настроението ви, погледнете на тях от друг ъгъл и ще ги преодолеете по-лесно.
27 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се почувствате значително по-добре, ако не говорите за всичко онова, което ви тревожи. Не за друго, а защото е възможно да нараните без причинно някой до вас, без от това да спечелите. Вечерта ви ще бъде приятна, но заслуга ще е на някой, който ви обича. Бъдете откровени с него и не крийте отношението си, каквото и да е то.
27 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред хора, общувайки вместо да си седите у дома. Ще ви се отдаде такава възможност към средата на деня, когато приятен ангажимент ще ви срещне с интересни личности. Можете да научите много и да споделите част от своя опит, което пък ще бъде от полза за събеседниците ви. На някои от вас предстои пътуване по работа.
27 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви интересен ден, изпълнен с положителни емоции. Независимо с какво предпочетете да се занимавате със сигурност ще откривате приятни неща във всяко нещо. Ново запознанство ще въодушеви необвързаните от вас. Личното ви обаяние няма да остане незабелязано от хората около вас. Възможно е да се запалите по нещо ново и вълнуващо.
27 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
27 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Съществуват проблеми, които понякога ви причиняват притеснения. Въпреки, че сте силни, чувствителността ви е изострена и ще приемете случващото се като особено сериозно. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и не се колебайте да направите компромис, ако трябва.
27 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
В прекрасно настроение сте и с удоволствие и нетърпение пристъпвате към обичайните си занимания. Среща с интересна и привлекателна личност ще направи този ден незабравим. Не пропускайте добрата възможност, която ви се открива. Това може да е началото на стабилна и трайна връзка. Не всеки среща такъв човек, а и скоро едва ли ще ви се отдаде подобна възможност.
27 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Избягвайте промените днес. Домашният уют е препоръчителен и доста здравословен. Вечерта прекарана в дружелюбна приятелска компания е най-удачният завършек на деня. Непредпазлив флирт може да ви създаде неприятности.
27 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Няма да сгрешите, ако се вслушате в собствените си разсъждения и желания. С добрите си организаторски умения ще трансформирате работата в удоволствие. Някои от вас ще предприемат пътуване до нови и непознати за тях места. Това ще ги зареди с много енергия. Ще изживеете приятни мигове с любимите си хора.
27 сеп 2020
Последни новини