Актуализираха бюджета. Пари за фитнес площадки няма

С 230000 лв се увеличава приходната част на бюджета на общината за 2014 година. Средствата са основно от продадените за 170000 лв общински земи. До този момент има преизпълнение на събираемостта на данъци върху превозните средства, приходи от продажба на услуги, стоки и продукция и наем на земя – общо 50 000лв. Освен земя, общината е продала и нематериални активи на стойност 2500 лв и е получила 7 500 лв от концесии.

Средствата са разпределени и наместени и повечето от тях ще отидат за разплащане на извършени вече ремонти – впечатляваща е сумата от 57 000 лв за обновяване на кметството в село Воден. 24 563 лв – за покрива на кметството в Искра. На фона на тези разходи, дребни са сумите от 1010 лв за основен ремонт на кметството в село Виница, 790 – Татарево и т.н. Голяма част от сградите, използвани от администрацията не са били ремонтирани с десетилетия и на сесията си съветниците одобриха тези разходи.

Безспорно наложителни са и отделените пари за проекти и укрепването на стени и хидротехнически съоръжения в Дебър, ремонти в детски заведения и други – записани в инвестиционната програма и публикувани на сайта на общината.

След актуализацията на Бюджет 2014,  в Първомай няма да бъде изградена нито едната от двете обещани стрийт фитнес площадки. Макар последната дума на кмета Папазов да беше - „в края на третото тримесечие“ (септември) такова съоръжение да бъде изградено, съветниците се съгласиха, че през зимата то няма да върши работа и разпределиха парите за него в полза на футболните клубове. Предложението дойде от Илия Ганчев, който обеща пари за площадките да бъдат намерени чрез европроекти.

За да бъдат изпълнени всички „добри намерения“ с докладна записка градоначалникът поиска да бъде изтеглен краткосрочен заем в размер на 100 000 лв, но в последствие, по време на редовната сесия, сам изтегли предложението си като обясни, че още не са ясни щетите от последното наводнение и дали няма да се наложи да бъдат пренасочвани средства за отстраняване на последиците.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    Wh
    whatever
    11 0
    09:12, 3 ное 2014
    Но пари за премии и за запълване на дупките от последната предизборна кампания ще има, нали?...
  • 2
    77
    777
    18 -2
    09:28, 3 ное 2014
    След като има продадени земи,след като се вземат наеми,защо няма пари за площадки?Питам аз Папазов-защо не се разрешава да се дават нормални заплати в този град,аТЕ казват колко да се дава.Казвам ТЕ,защото той е кукла на конци други му дърпат конците и това е обществена тайна.Всички ги знаем кои са.Изобщо да не ми говори,че няма пари за нищо.
  • 3
    34
    345
    5 0
    10:03, 3 ное 2014
    Кмете, след тази актуализация на общинския бюджет ще се намерят ли пари да се довърши отсечката в Дебър.
    Това май не беше твоя работа, но фирмата изпълнител постави вас на пангара.
  • 4
    12
    1234_1415004815
    11 0
    10:50, 3 ное 2014
    Кмете, що не вземеш да си наложиш една глоба за несвалените ти предизборни плакатчета, разлепени из цялата община и да отделите парите за площадка?
  • 5
    Ka
    kaka_suzi
    9 -1
    11:06, 3 ное 2014
    Не само за площадки, а за една хубава спортна зала в града, където да могат да се практикуват и други спортове освен футбол и фитнес. И не знам какво е това близане на футболни задници, като че ли друг спорт няма - икономисаните пари веднага, хоп, разпределени по футболните клубове. Те и едни клубове - всяко село и паланка. Да направят един клуб, ама качествен. Да не говорим, че всички знаят как футболните величия като Кичуков знаят да разпределят средствата за футбол по вътрешните си джобове.
  • 6
    No
    NoName69
    2 -1
    16:26, 3 ное 2014
    То е ясно, че хубава спортна зала няма да бъде направена, но поне една стеийт фитнес площадка да направят. Всички пари за спорт се наливат в футболния отбор, а никой не забелязва, че има о баскетболни клубове в града, които нямат успех засега, защото нямат пукнат лев, за да ходят по състезания, за сметка на футбола.. Първомай.. Първомай...
  • 7
    Фе
    фен
    3 -3
    17:45, 3 ное 2014
    Без да съм запознат съм сигурен че нищо не се налива в футболния отбор. Като гледам какви играят там , така че какво ми ревете не знам . Но и да се налива няма лошо - футбола е най-великия спорт, най-гледания и е нормално там да се наливат парите. Аз лично бих жертвал всички други спортове само и само Борислав да върви нагоре, вие за стрийт фитнеси ми говорите. Я са стегнете - като ви се тренира - лицеви опори , кофички и лостове , за какво ви е стрийт фитнес . Или си намирате оправдание в липсата му за да не свалите шкембаците :)
  • 8
    Па
    Панайот Хитов
    2 0
    17:56, 3 ное 2014
    А кога ще има пари за ремонт на най-разбитата улица в Първомай Панайот Хитов.
  • 9
    Съ
    Съвест
    9 0
    19:54, 3 ное 2014
    А кога ще бъде ремонтиран мостът между Градина и Първомай със, състоянието му е ужасно и никий не мърда пръста .......
  • 10
    На
    Найдьо
    2 0
    21:15, 3 ное 2014
    Е па сичките сте пощуреле да щете. Ам отде да ви ги земе чиляка, той да не приетел с ноо от КТБ. Нъль само от там даваха без да имаш *** за залагане. Я викам да земем да спретнем една благотворителност за спасението на града. Да ги искараме съветниците на мегдана, да им турим по един кларнет в ръките и те ша свирят, ние ша им плащаме. Да им върнем жеста. Те платаха през май да на праят културни. Сега пред коледа ние ша дадем. Те и другите видни, тя Теодорка ги знае, щото ги снима постоянно, те па моа да дойдат да потанцуват. И развързвайте кисиите, не бъдете скрънзи. До дега кметя на здрависва, сега да го здрависаме ний. Па и закво ша ги стискаме тия пари. Кат отидем на гробето, те червиите пари не ядат, нас ша фъкат, само кокалето ша останат.
    • См
      Смарайдю
      7 0
      08:51, 4 ное 2014
      Въ Найдьо ,ти дан си от Оманския фонд та ги спасяваш общинарите ? Аман от бедна община ,всичко разпродадоха и пак нямат пари за заплати.Да ги фалираме като КТБ , а кмето да го пратим у Сърбия или направо в Смоленск на поостоянен "бизнес форум".
  • 11
    Па
    патриот
    0 0
    07:34, 5 ное 2014
    И папазов и митков са хора без собствено мнение те са на хранилка при даци.
Последни новини