1 °C

Актуализираха бюджета. Пари за фитнес площадки няма

С 230000 лв се увеличава приходната част на бюджета на общината за 2014 година. Средствата са основно от продадените за 170000 лв общински земи. До този момент има преизпълнение на събираемостта на данъци върху превозните средства, приходи от продажба на услуги, стоки и продукция и наем на земя – общо 50 000лв. Освен земя, общината е продала и нематериални активи на стойност 2500 лв и е получила 7 500 лв от концесии.

Средствата са разпределени и наместени и повечето от тях ще отидат за разплащане на извършени вече ремонти – впечатляваща е сумата от 57 000 лв за обновяване на кметството в село Воден. 24 563 лв – за покрива на кметството в Искра. На фона на тези разходи, дребни са сумите от 1010 лв за основен ремонт на кметството в село Виница, 790 – Татарево и т.н. Голяма част от сградите, използвани от администрацията не са били ремонтирани с десетилетия и на сесията си съветниците одобриха тези разходи.

Безспорно наложителни са и отделените пари за проекти и укрепването на стени и хидротехнически съоръжения в Дебър, ремонти в детски заведения и други – записани в инвестиционната програма и публикувани на сайта на общината.

След актуализацията на Бюджет 2014,  в Първомай няма да бъде изградена нито едната от двете обещани стрийт фитнес площадки. Макар последната дума на кмета Папазов да беше - „в края на третото тримесечие“ (септември) такова съоръжение да бъде изградено, съветниците се съгласиха, че през зимата то няма да върши работа и разпределиха парите за него в полза на футболните клубове. Предложението дойде от Илия Ганчев, който обеща пари за площадките да бъдат намерени чрез европроекти.

За да бъдат изпълнени всички „добри намерения“ с докладна записка градоначалникът поиска да бъде изтеглен краткосрочен заем в размер на 100 000 лв, но в последствие, по време на редовната сесия, сам изтегли предложението си като обясни, че още не са ясни щетите от последното наводнение и дали няма да се наложи да бъдат пренасочвани средства за отстраняване на последиците.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Wh
  whatever
  11 0
  09:12, 3 ное 2014
  Но пари за премии и за запълване на дупките от последната предизборна кампания ще има, нали?...
 • 2
  77
  777
  18 -2
  09:28, 3 ное 2014
  След като има продадени земи,след като се вземат наеми,защо няма пари за площадки?Питам аз Папазов-защо не се разрешава да се дават нормални заплати в този град,аТЕ казват колко да се дава.Казвам ТЕ,защото той е кукла на конци други му дърпат конците и това е обществена тайна.Всички ги знаем кои са.Изобщо да не ми говори,че няма пари за нищо.
 • 3
  34
  345
  5 0
  10:03, 3 ное 2014
  Кмете, след тази актуализация на общинския бюджет ще се намерят ли пари да се довърши отсечката в Дебър.
  Това май не беше твоя работа, но фирмата изпълнител постави вас на пангара.
 • 4
  12
  1234_1415004815
  11 0
  10:50, 3 ное 2014
  Кмете, що не вземеш да си наложиш една глоба за несвалените ти предизборни плакатчета, разлепени из цялата община и да отделите парите за площадка?
 • 5
  Ka
  kaka_suzi
  9 -1
  11:06, 3 ное 2014
  Не само за площадки, а за една хубава спортна зала в града, където да могат да се практикуват и други спортове освен футбол и фитнес. И не знам какво е това близане на футболни задници, като че ли друг спорт няма - икономисаните пари веднага, хоп, разпределени по футболните клубове. Те и едни клубове - всяко село и паланка. Да направят един клуб, ама качествен. Да не говорим, че всички знаят как футболните величия като Кичуков знаят да разпределят средствата за футбол по вътрешните си джобове.
 • 6
  No
  NoName69
  2 -1
  16:26, 3 ное 2014
  То е ясно, че хубава спортна зала няма да бъде направена, но поне една стеийт фитнес площадка да направят. Всички пари за спорт се наливат в футболния отбор, а никой не забелязва, че има о баскетболни клубове в града, които нямат успех засега, защото нямат пукнат лев, за да ходят по състезания, за сметка на футбола.. Първомай.. Първомай...
 • 7
  Фе
  фен
  3 -3
  17:45, 3 ное 2014
  Без да съм запознат съм сигурен че нищо не се налива в футболния отбор. Като гледам какви играят там , така че какво ми ревете не знам . Но и да се налива няма лошо - футбола е най-великия спорт, най-гледания и е нормално там да се наливат парите. Аз лично бих жертвал всички други спортове само и само Борислав да върви нагоре, вие за стрийт фитнеси ми говорите. Я са стегнете - като ви се тренира - лицеви опори , кофички и лостове , за какво ви е стрийт фитнес . Или си намирате оправдание в липсата му за да не свалите шкембаците :)
 • 8
  Па
  Панайот Хитов
  2 0
  17:56, 3 ное 2014
  А кога ще има пари за ремонт на най-разбитата улица в Първомай Панайот Хитов.
 • 9
  Съ
  Съвест
  9 0
  19:54, 3 ное 2014
  А кога ще бъде ремонтиран мостът между Градина и Първомай със, състоянието му е ужасно и никий не мърда пръста .......
 • 10
  На
  Найдьо
  2 0
  21:15, 3 ное 2014
  Е па сичките сте пощуреле да щете. Ам отде да ви ги земе чиляка, той да не приетел с ноо от КТБ. Нъль само от там даваха без да имаш *** за залагане. Я викам да земем да спретнем една благотворителност за спасението на града. Да ги искараме съветниците на мегдана, да им турим по един кларнет в ръките и те ша свирят, ние ша им плащаме. Да им върнем жеста. Те платаха през май да на праят културни. Сега пред коледа ние ша дадем. Те и другите видни, тя Теодорка ги знае, щото ги снима постоянно, те па моа да дойдат да потанцуват. И развързвайте кисиите, не бъдете скрънзи. До дега кметя на здрависва, сега да го здрависаме ний. Па и закво ша ги стискаме тия пари. Кат отидем на гробето, те червиите пари не ядат, нас ша фъкат, само кокалето ша останат.
  • См
   Смарайдю
   7 0
   08:51, 4 ное 2014
   Въ Найдьо ,ти дан си от Оманския фонд та ги спасяваш общинарите ? Аман от бедна община ,всичко разпродадоха и пак нямат пари за заплати.Да ги фалираме като КТБ , а кмето да го пратим у Сърбия или направо в Смоленск на поостоянен "бизнес форум".
 • 11
  Па
  патриот
  0 0
  07:34, 5 ное 2014
  И папазов и митков са хора без собствено мнение те са на хранилка при даци.

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
16 яну 2021
Последни новини