От 3 до 103 години празнуваха пред читалището

Деца и възрастни се събраха на два празника в парка и на площада пред читалището в съботния ден - както беше написано в афиша на Празника на изкуствата - от 3 до 103 години. .

Малките за четвърта поредна година се отдадоха на изкуството. Заниманията преминаха под знака на модерния танц и плетенето на ластици. Марияна Ангелова, от „Денс Мания“ Пловдив, Наталия Димчева и Ангелина Кръстева демонстрираха прости и сложни стъпки и комбинации, а момичета от различни възрасти разкършиха тела в ритъма на етно и съвременна музика. Освен това, те се научиха да се покланят и разбира се, да получават аплодисменти. Имаше демонстрации на зумба ,гръцко хоро, няколко съвремнни танца, а накрая празникът завърши с хоро.

Ученици от пловдивското училище за сценично и кино изкуство показаха на малчуганите как се правят сенки на животни – лебед, заек, куче, паун и много други, а на сцената демонстрираха импресия, която бяха сглобили за час в парка.

Бъдещи художници рисуваха с тебешир и моливи, а сръчни деца показаха как се плетат накити от ластичета.

Истинска забава настана когато се появиха клоуните Кени, Иво и Додо. Те поднесоха на публиката много игри и смях, и раздадоха фигурки от балони.

И тази година финансирането на празника беше осигурено от община Първомай, а за организацията Татян Вълчева, НиколинаАндреева иТеодора Кирякова. Наградите на всички участници бяха осигурени от спонсорите - "Грийнс ейпъл“, „Бор чвор“, „Сладък път“ , "ББП" и пицария „Никси“.

Както завърши празникът на малките, така на метри от тях започнаха пенсионерите – с хоро. Пропуснали заради изборите Деня на възрастните хора - 1 октомври, те се събраха десет дни по- късно. С приветствие към всички се обърна Елена Петрова - председател на една от най- големите пенсионерски организации в страната – първомайската. Последваха я и представителите на кварталните и селски клубове. Те „любезно“ припомниха на главния си гост – кмета Папазов, че го предпочитат тук, сред тях като градоначалник, а не като депутат и затова не са го подкрепили на изборите на 5 октомври.

За настроението на всички се погрижи оркестър "Първомай".

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    13
    134
    8 -2
    10:54, 13 окт 2014
    Този уж празник за възрастните отново бе поредната подигравка с тях. Да бяха отишли на някаква екскурзия, като не могат да си намерят ресторант,отколкото да се препичат като гущери на площада.
  • 2
    45
    456
    10 -2
    11:06, 13 окт 2014
    Хаха каква ирония на съдбата, пенсионерите, който не го подкрепиха на изборите за депутат, го искали в града. "Да ама не" догодина да не се окаже, че вече никой не го иска и да трябва да имигрира в съседна Турция.
  • 3
    55
    55
    8 -1
    12:01, 13 окт 2014
    ох, знаех си, че пенсионерите ще го провалят. завалиите...
  • 4
    Ча
    чана Вана
    1 0
    18:43, 15 окт 2014
    Двама полуграмотни дебили отново мъдро оцениха поведението на кмета!
    Настървението им е право пропорционално на дебилността им!
Последни новини