Патриотичният фронт настоява за програмно управление

"Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" настоява за съставяне на програмно управление - правителство на националното спасение, съставено от специалисти.
Според тях то трябва да е подкрепено от максимално голям брой политически сили. Това се посочва в позиция на формацията, изпратена до медиите.

За дейността на предложените специалисти Патриотичният фронт (ПФ) поема пълната политическа отговорност и последствия.

Като първа задача от ПФ искат отстраняването на ДПС от властта. Следващото, за което се обявяват от ПФ, е възраждане на българската икономика, стимулиране на българското производство и спешно повишаване на доходите на българите, въвеждането на данъчни, счетоводни и лицензионни облекчения, както и създаването на Национален фонд за подпомагане на малките и средни предприятия, приемане на Закон срещу спекулата, създаване на отделни министерства на икономиката, на енергетиката и на туризма.

Патриотичният фонд настоява за незабавна ревизия в енергетиката под контрола на специална комисия на Народното събрание с привлечени специалисти за разследване на корпоративни и други икономически престъпления.

В предложенията на ПФ фигурира и идея за освобождаване на минималните доходи от данъци.

Засилване на ролята на Централната банка и забрана на едностранната промяна на лихвения процент, спешно възстановяване на КТБ и разследване на причините и виновните за нейното ликвидиране, намаляване на ДДС за лекарства, учебници и други.

През предстоящата седмица ще се проведат политическите консултации за съставяне на кабинет. В понеделник ГЕРБ ще се консултира с БСП.

По-рано днес Захари Георгиев, който е част от екипа на социалистите, заяви, че партията му няма да преговаря, а ще разговаря с ГЕРБ и ще изложи възгледите си за бъдещото управление. Георгиев изтъкна, че БСП не желае държавата да изпадне в хаос и нови избори. Той очаква управление на дясното мнозинство.

"Има голямо сходство в говоренето и по отношение на Патриотичния фронт, напоследък чуваме говорене от страна на ББЦ, че са готови да се прегърнат. От друга страна до неотдавна АБВ също декларира готовност да съдейства по този начин чрез директно партниране с ГЕРБ", каза Захари Георгиев.

Срещата между ГЕРБ и БСП ще започне в понеделник от 10 часа в парламента.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини