Продължават събитията в рамките на Литературния месец

Емилия Ангелова представя Борко Бърборко и Николай Арнаудов

Учениците от две училища в Първомай имаха среща в рамките на Литературния месец, организирани от ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“.

Шестокласниците на Добринка Вангелова от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ разискваха творчеството на Любен Каравелов и неговата биография. Тази година се навършат 150 години от рождението на автора на „Хубава си, моя горо“. По този повод момчетата и момичетата се запознаха с героите и сюжетите на „Маминото детенце“ и „Българи от старо време“.

Читалищната библиотека организира и среща с детския писател Борислав Ганчев /Борко Бърборко/ и карикатуриста Николай Арнаудов с учениците от НУ”Христо Ботев|”. Емилия Ангелова – главен библиотекар представи гостите. Николай Арнаудов подреди изложба от карикатури, обясни на децата какво е карикатура и кой художник е карикатурист. Борко Бърборко забавлява децата с гатанки и стихчета от своите книжки. Срещата се превърна в истински празник за децата. Накрая всички искаха като пораснат да станат или карикатуристи , или поети. Г-жа Радослава Ставрева- директор на училището благодари на гостите и организаторите и заяви готовността на екипа да се организират други подобни събития.

За малки и големи деца от 3 до 103 години предстои още едно събитие. В събота, в градския парк ще бъде проведен IV Празник на изкуствата. Клоун, инструктори по танци и занимания по изобразително изкуство очакват всички любители на изкуството.

parvomai.net

Учениците от ОУ"Св.св. Кирил и Методий" с учителката си Добринка Вангелова
Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини