Бареков остава евродепутат

Николай Бареков се отказа да бъде народен представител в НС след "позитивен натиск" от ЕП. Той ще остане евродепутат и ще бъде в Комисията по енергетика.
Лидерът на "България без цензура" е подал заявление до ЦИК за оттегляне от кандидатските листи на партията в Пловдив и Варна. Заявлението е прието.

Срещу решението на ЦИК против бяха членовете Ивайло Ивков, Цветозар Томов и Севинч Солакова. Възраженията им са, че с подобни решения съдействат на такъв тип кандидати за депутати, които въвеждат в заблуда избирателите.

Вместо Бареков от Пловдив ще влезе Ана Баракова, която измести с преференция втория в листата Дяко Дяков заради номера си 13/13, съобщи OffNews. От Варна ще влезе Георги Ковачев.

„За пловдивчани е също толкова важно да имат свой представител в Европарламента, колкото и в националния, а освен това градът ще има свой достоен представител в Народното събрание, независимо дали това ще е Анна Баракова или адвокат Дяко Дяков“, обясни Бареков, цитиран в официалното съобщение на партията.

Преди дни пресцентърът на ББЦ съобщи, че Бареков се отказва да е евродепутат и ще бъде депутат в 43-ото Народно събрание, излъчен от Пловдив.

"Колегите от Консервативната партия упражниха позитивен натиск към мен да развия своята кариера на високо равнище и да бъда един от водещите членове на Европейския парламент в Комисията по енергетика, както и в делегацията на ЕС, която преговаря с Русия и Иран", обяснява решението си Бареков, цитиран от пресцентъра на ББЦ.

По думите му и без него партията ще има изключително силна група в българския парламент.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини