Вижте тайните на човешкото привличане

Човешкият магнетизъм е многостранен и затова преобладаващата част от нас са изживявали силно привличане към някой, който не се вписва в общите стандарти за красота.

Това, което намираме за привлекателно, е сложна смесица от биология, културни ценности, възпитание, убеждения и индивидуалност. В някои отношения ние сме просто животни, несъзнателно търсещи подходящи и добри партньори, за да продължим рода си със здраво и издръжливо поколение.

Първо, сексът определено доставя удоволствие. На второ място, един влюбен ухажор ни кара да се чувстваме добре и уверени в себе си. От не по малко значение е също така комфортът, за който допринасят емоционалната и финансова подкрепа и постоянната компания. Животът в екип изглежда по-лесен, по-продуктивен и по-малко самотен. В крайна сметка сме социални същества.

Според психолози, жените харесват мъже от типа на този от рекламата на Малборо – много мъжествен, с квадратна челюст, изпъкнало чело, широки рамене и здрав гръден кош. Тези черти са показатели за високи нива на тестостерон, а това от своя страна говори за сила и издръжливост на болести. Практически, подобни черти предполагат добър генетичен материал за създаване на поколение.

Оказва се, че симетрията също играе голяма роля в определянето на физическите черти на човека, които ни привличат. Преди да решите обаче, че симетрията е най-добрият индикатор за идеален партньор, имайте предвид и някои недостатъци на идеалната симетрия. Изследванията сочат, че мъжете със симетрични лица имат склонност към повече сексуални партньори, по-неверни са и по-рядко се обвързват с дългосрочни връзки.

За щастие не сме изцяло водени от нуждата да се размножаваме. В крайна сметка сме хора, а не примати. Много от причините за това да ни привлече някой се крият в начина, по който възприемаме самите себе си.

Задавали ли сте си въпроса как е възможно много жени, които не са особено красиви според общоприетите норми, да бъдат изключително привлекателни? В какво се крие тяхната тайна? Обикновено отговорът е в тяхното самочувствие, стойка, забавна натура и начинът, по който се държат. Следователно, ако искаш да убедиш околните, че си горещо парче, първо трябва да се научиш да обичаш себе си.

Флиртуването е друг основен инстинкт, който поражда привличане. По този начин хората рекламират себе си на пазара за партньори и изтъкват своите добри черти пред конкуренцията, преди да се впуснат във връзка. Аналогично, флиртуването за секса е това, което е разглеждането на витрина за пазаруването.

И мъжете, и жените показват своето предразположение чрез свиване на рамене и държане на ръцете с отворени длани. Флиртуващата жена установява контакт с очи, играе с косата си, облизва устни, поклаща ханша си, премигва и отклонява поглед.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини