Отрязаха лентичката на стадион в Православен

С футболна среща срещу отбора на Любеново беше открит стадиона на село Православен. Една от целите на кмета  Веселин Недев- местните момчета да ритат на собствен терен, беше реализирана на третата година от мандата му.

Събитието трябваше да се ознаменува с голям купон и народен оркестър, но съвпадна с деня на траур в България. Футболистите излязоха с черни ленти на ръкавите, националният флаг остана неиздигнат, а преди срещата гости и спортисти запазиха едноминутно мълчание.

Все пак отец Станимир освети съоръжението, а кметът на общината Ангел Папзов и председателят на комисията по младежта и спорта Илия Ганчев отрязаха лентичката.

Да поздравят колегата, си на стадиона бяха дошли кметовете на много населени места от общината. Сред гостите бяха Петко Димитров, помогнал с техника, Николай Митков - председател на ОбС на БСП, политическата сила издигнала кандидатурата на Веселин Недев, заместник - председателя на Общински съвет Маргарита Давчева и други.

За сега в Православен има изравнен и очертан терен, а съблекалните са в строеж.

Срещата започна с гол на любеновци в първата минута. До края на полувремето те увеличиха преднината си до 2:0. Домакините успяха да върна един гол в началото на второто полувреме, но последваха още три попадения на гостите. До края на срещата правослвенци отбелязаха още едно попадение и срещата Православен – Любеново завърши 2:5.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини