Ислямисти се опитват да проникнат в Европа като бежанци

Борци от терористичната групировка "Ислямска държава", представяйки се за бежанци, се опитват да проникнат от Сирия в Турция и оттам в Западна Европа.
Целта на ислямистите е извършване на терористични актове, съобщава днес германският в. "Билд ам зонтаг", цитиран от агенция ТАСС и БТА.

Американското разузнаване успяло да прихване шифрован разговор на борците от "Ислямска държава", които обсъждали този план, пише вестникът, позовавайки се на данни на американските специални служби.

При това терористите щели да избягват пътуванията със самолет за страни от Европейския съюз заради строгия контрол във въздушния транспорт.

Германското министерство на вътрешните работи коментира за изданието, че се отнася повече от сериозно към тази заплаха, като отбелязва, че Германия, както и преди, е в центъра на вниманието на джихадистите и заплахата от проникване на терористи всеки момент може да се превърне от абстрактна в реална.

Бойци от "Ислямска държава" са убили публично шестима войници

Бойци на радикалната групировка "Ислямска държава" са убили публично шестима иракски войници в западната провинция Анбар, предаде Асошиейтед прес, като се позова на очевидци.

Военните - един в униформа и петима в цивилно облекло - били подредени пред стена в Хит и застреляни в главата.

Освен това джихадистите взривили полицейския участък в превзетия по-рано тази седмица от тях град на 140 км западно от Багдад, казаха още очевидците, пожелали анонимност.

Части на "Ислямската държава" щурмуваха в четвъртък Хит, който стана поредната им придобивка в провинцията.

Бойната авиация на САЩ продължава да нанася удари по позиции на групировката в Анбар, отбелязва АП.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ние пък смятаме да извършваме полови актове срещу такива бежанци.актовете ще правим с дебели колове,както българския болярин влад цепеш го е правил с турците няога.
Последни новини