Нова схема - купувачи на гласове плащат сватби

Една от новите схеми за купуване на гласове е обикаляне на махалите и кварталите в Южна България и питане дали има има сватби. Ако има, се предлага разходите да бъдат поети. Това заяви в ефира на bTV служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов.

Той очерта две течения в бизнеса покрай избори. Първото идва от организирани престъпни групи, които осигуряват определено бройка гласове и ги предлагат на партиите. Второто представлява групи от хора, които под ръководството на определена партия купуват гласове.

Добре е големите играчи в бизнеса с купуване на гласове да бъдат мирни преди вота, "иначе ще им се случи случка", закани се още министърът. Той беше категоричен, че държавата в голямата част ще успее да се справи с купуването на гласове, ако има това желание.

Бакалов съжали, че не е разполагал с още месец, в който да може да работи. Той беше също така категоричен, че ако шефовете на районните полицейски управления бъдат сменени преди вота, това няма да промени нищо.

Взел съм всички мерки да няма участие на хора от МВР в изборите, освен като охрана. Това заяви още служебният вътрешен министър. Той допълни, че служителите са били предупредени по време на национално съвещание, че ако се включат във вота под друга форма, ще бъдат освободени от постовете си.

МВР е силно политизирана структура

МВР е силно политизирана структура, а не трябва да бъде, отчете още ресорният министър. С времето и различните управления са се натрупали много служители, които са нечии хора. Бакалов обясни, че в крайна сметка се интересува от професионализма на полицаите, а не толкова от това на кого са доверени.

Между служебния министър и главният секретар на МВР имали често спорове, но те били за дребни неща.

По въпроса с перспективите пред служителите на МВР, Бакалов обясни: "Средният състав на МВР трябва доста да поработи над своята работа, за да може да си върши задълженията по по-добър начин отколкото в момента. За мен е много важно да дам на този състав перспектива и възможност за професионално израстване в йерархията, за да имат те стимул да си вършат още по-добре работата".

Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини