Румен Петков разпитан за купуване на гласове

 Бившият вътрешен министър Румен Петков е бил разпитан днес в СДВР по сигнал за купуване на гласове. Той иска да се каже как това е стигнало до медиите.
Петков е бил призован на разпит сутринта в 8 часа в СДВР по прокурорска преписка, по която МВР работи. БНР и bTV съобщиха, че става въпрос за разпит по сигнали за купуване на гласове.

От прокуратурата потвърдиха, но уточниха, че той е говорил като свидетел и че не е образувано досъдебно производство. Оттам уточниха, че сигналът за купуване на гласове идва от плевенския регион.

"Прокуратурата трябва незабавно да изясни кой е извикал медиите по засекретена преписка", коментира по телефона пред БТА Румен Петков по повод на информацията, че е дал обяснения в Столичната полиция по сигнал за купуване на гласове. Той държи да се изясни как е изтекла информация към медиите.

Според него медиите са били извикани да дойдат пред полицията. Той се интересува и кой ги е поканил.

Петков настоява също много бързо прокуратурата да разсекрети преписката, в частта, свързана със самия него, защото в момента, при засекретена преписка, той няма право да говори по нея.

Румен Петков заяви, че ако това не се случи - да се изясни кой е оповестил на медиите за засекретената преписка, и ако тя не се разсекрети, той ще смята, че прокуратурата го замесва в сценарий за злепоставянето му преди изборите.

Пред Фокус той каза: "Аз предупредих изрично служителя, че най-вероятно ще има медии, но той не допусна такова нещо. Така че първият въпрос, разбира се, е не защо те са поканени, за да окепазят, но първият въпрос е кой е авторът на сценария, защото сценарият е много пошъл и много подъл”.

Петков, който е и бивш кмет на Плевен, участва активно в кампанията за евроизборите на политическия проект АБВ, създаден от президента (2002 г. - 2012 г.) Георги Първанов.



Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини