Община Момчилград получи грамота за принос в развитието на туризма

Община Момчилград получи грамота за активен принос в развитието на историко-археологическия туризъм в България. Отличието бе връчено на ресорния зам.-кмет Ерол Мехмед от Председателя на Варненската туристическа камара Жельо Душев на тържествена церемония по време на VІІ-ия Черноморски туристически форум „Варна 2014”. Форумът се проведе от 18 до 20 септември в гранд хотел „Димят” в морската столица.  Тази година темата на събитието бе "Историко-археологически туризъм - наследство с перспектива”. Участваха общо 27 общини, 12 регионални исторически музея и 11 научни института. 

Община Момчилград се представи със свой щанд, на който чрез туристически продукти на гостите бе представена магията на мегалитите, митовете и легендите в Родопите, както и бита на местните жители. Любителите на уникалната и завладяваща природа с впечатляващи гледки и природни феномени, речна мрежа и язовири се запознаха с различни маршрути под общото име "Палитра от живи картини и звуци" и "Пътешествие по вода".

Присъствието ни на форума бе една от инициативите, посветени на Световния ден на туризма, който се отбелязва на 27 септември. Това е и продължение на активната ни работа след приключването на проекта „Източния свят на Родопа планина“,като по този начин осигуряваме устойчивост на вече оформената туристическа дестинация „Източни Родопи“, съобщи зам.-кметът Ерол Мехмед. 

С помощта на европейския проект са разработени 12 туристически маршрута и 28 примерни туристически пакета, обединени в 3 специфични продукта. От общината очакват през идните години международния път през Маказа да окаже своето влияние за развитието на туризма в региона, разкривайки истинския потенциал на туристическа дестинация "Източни Родопи".

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини