С детски турнир започнаха честванията за 90 - годишнината на "Борислав"

Отборът на момчетата, родени до 2001 година от Хасково стана победител в турнира, посветен на 90 годишнината на „Борислав“. Подгласници са връстниците им от Първомай. Трети и четвърти са съответно тимовете на Димитровград и Чирпан. Треньорът на първомайци Иван Рашев похвали своите играчи. Овации за играта си от „Борислав“ заслужиха Стефан Терзиев, Християн Методиев и Дилян Ангелов, а за най- добър защитник на турнира беше обявен Христо Кирев. За най-добър вратар приза получи Петър Петров от Чирпан, за най- полезен играч - Георги Веселинов от Димитровград, а голмайстор и най-добър нападател на турнира стана Слави Стефанов от Хасково.

Бориславци започнаха добре в турнира, като се справиха лесно с Димитровград, побеждавайки ги с класическото 3:0. На винала, обаче срещнаха хасковлии, които бяха видимо по – обиграния и по- добър отбор и заслужено вдигнаха купата, побеждавайки с 5:1.

Наградите и купите бяха връчени на децата от изпълняващия длъжността кмет на общината Юлиян Димитров и председателя на комисията за младежта и спорта Илия Ганчев. Турнирът постави началото на честванията на 90 годишнината на ФК "Борислав".

„Несъмнено това е повод за гордост на всеки първомаец – каза Димитров – защото има много малко отбори с 90 годишна история.“ А Илия Ганчев, бивш футболен треньор пожела на момчетата да се върнат в този турнир като мъже, реализирали таланта си в отбори от „А“ футболна група. Утре честванията ще продължат с турнир на децата родени след 2004 година и среща на ветераните на „Борислав“ и „Ботев“ от 18.30 часа.

В "Борислав"има тайфун с нежно име - Мариана Панайотова
Христо Кирев - най-добър защитник
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    12
    123
    1 -5
    22:40, 19 сеп 2014
    тва пиянде юлиянчу още ли го дундуркат из общинътъ... Виж коментара
  • 2
    55
    55
    0 -2
    09:09, 20 сеп 2014
    няма и да го има. ще става депутат. утре надвечер излезте на мегдана да слушате тони димитрова...за д-р кръстев. когато беше от яне янев му пя сигнал...добре, че си сменя ориентацията, та да ни гостуват различни естрадни звезди. приветствам това му намерение...
  • 3
    66
    66
    3 0
    14:12, 20 сеп 2014
    Стига политика! Браво на момчетата!
Последни новини