Единен ден за гласуване в Русия, правят 6000 избора

Рекорден по мащаби единен ден на гласуване се провежда днес в Русия: общо шест хиляди избори. В 30 от 85-те региона, с изключение на Ингушетия, гласоподавателите избират регионални ръководители. Едновременно с това в 14 субекти на федерацията се провеждат избори за местни парламенти, включително в Москва, Крим и Севастопол.

На изборите в Крим и Севастопол - първите след присъединяването им към Русия - гражданите избират не само местни парламенти, но и всички без изключения общински органи на властта. След 14 септември пък парламентите на Крим и Севастопол ще изберат ръководители на двата региона, а на Кримския полуостров ще бъде изцяло сформирана политическа система по руски образец.

Заради многото часови пояса гласуването в РФ ще продължи 21 часа. Първите избирателни участъци в трите най-източни региона – Магаданска област, Камчатка и Чукотка, където по-специално ще се избира кмет и градски съвет на чукотската столица Анадир - отвориха врати в 00.00 часа московско време.

В 8,00 часа започнаха работа всички избирателни секции в Москва. Последни - в 21,00 часа - ще приключат изборите в избирателните участъци в Калининградска област, където се избират представителните органи на няколко града, района и села в най-западната част на Русия.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини