6 °C

Първомай става домакин на престижна изложба на далматини

 
 
За пръв път от години насам, клубът, обединяващ любителите на далматинските кучета в България, ще наруши традицията точкуваната феерия да се състои в Пловдив. Този път знаменателното събитие ще се проведе в град Първомай и ще бъде включено в официалната програма на майските празници през пролетта на 2015 година. Насрочената вече дата за провеждане на Специализираната изложба на далматини е 30 май – събота.
Главната заслуга киноложката изложба да се състои в гр. Първомай е на г-н Пеньо Запрянов, жител на Първомай, деен клубен член и собственик на Световния шапмион за ветерани от порода далматин за 2013 година - кафявоточкуваният далматин Divalinor Count of Gold. С подкрепата на градската управа на Първомай и лично на кмета на общината , г-н Ангел Папазов като оценител на далматинската красота е поканен г-н Руне Йохансен от Швеция - уважаван авторитет в киноложките среди в цяла Европа. Г-н Руне Йохансен е капацитет и значим фактор по отношение на развитието на кучетата Далматин, произвел едни от най-известните шампиони, внуци на които в момента се развъждат и в рамките на Български Далматин Клуб. Ангажимент на кмета ще бъде да осигури място за провеждането на изложбата и място за провеждане на занимания с деца. Пеньо Запрянов заяви желанието си да направи и клуб по кинология за ученици с лектори от БДК. Идеята е те да са на доброволни начала и да бъдат безплатни. Успях да убедя хора – каза той -които се занимават с кинология, международни съдии, хендлери, развъдчици да направят курс от лекции, пригодени за деца. Преди време това е правено в Пловдив от един от председателите на клуба, но той вече не е между живите. Сега ние ще се опитаме да възстановим всичко това, но в нашата община.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  77
  77
  2 -4
  15:19, 11 сеп 2014
  eeeeeeeee, никой не се развълнува от престижната новина...
 • 2
  12
  123
  2 -4
  18:35, 12 сеп 2014
  Само Пеньо се вълнува
 • 3
  Лу
  Луноход
  2 -5
  21:11, 12 сеп 2014
  Ами правилно... за такива неща нашенци казват: "Всичката Мара втасала... та и т'ва"
 • 4
  Za
  ZABOBOL
  0 -1
  12:22, 15 сеп 2014
  Podkrepqm kucheto/tata/,zachtoto sa estestveni i rqdko stradat ot zabobol,t. e. ot glupost.

Хороскоп за 04.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Временните финансови затруднения могат да се отразят понижаващо на настроението и самочувствието ви, но не губете кураж. Имате потенциал да се справите с предизвикателствата и да излезете по-силни, можещи и побеждаващи. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно бъдещето си.
04 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изгледите ви за успех са много добри. Продължавайте в същия дух. Не изневерявайте на принципите си и непременно ще успеете. Възможно е днес недоброжелатели да ви създават дребни пречки, но това едва ли ще ви представлява сериозно затруднение. Просто не ги взимайте присърце. Напълно осъзнавате с какво сте се заели.
04 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Късметът ви днес е много добър и шансовете ви за успех в професионалните ви начинания са значителни. Предизвикателствата в бизнеса няма да изискват от вас големи усилия и ще се справите с лекота. Пренебрегвате критиките на близките си.
04 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес успявате да направите така, че нещо, което отдавна ви принадлежи да попадне отново у вас. Трудно се отклонявате от веднъж избрания път и правите всичко възможно да постигнете намеренията си. Следвате твърдо избрания курс и не си позволявате да се отклонявате заради факти, споменати ви от околните. Ще се чувствате най-добре сред семейството си вечерта.
04 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрите ви постижения ви задължават да продължите отговорно и качествено работата си. Започващият силен период за вас налага да подобрите (дори и да считате това за излишно) уменията си. Някои от вас ще получат възможност за квалификация на достатъчно престижно място, възползвайте се.
04 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
04 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приятели ще ви помогнат да стигнете по-бързо до решаването на проблем, който ви притеснява. Бъдете по-доверчиви към онези, които безкористно ви обичат и помагат, и не ги винете за неудачите си. Мислите ще ви отвеждат и при някого, с когото ви свързват нежни чувства, но поради обстоятелствата сте разделени.
04 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко се нарежда във ваша полза и денят "заплашва" да бъде един от най-успешните ви през последния месец. Финансовото състояние на семейството ви е отлично и можете да си позволите малко разточителство. Възползвайте се максимално от късмета си.
04 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
04 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще изненадате околните с промененото си отношение към конкретен проблем или събитие. С позитивното си мислене ще направите възможно и невъзможното, само от вас зависи. Пречистващата сила на природата ще ви освежи и даде сили, а вниманието на любим човек ще ви направи щастливи.
04 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Разпределете добре времето си и не се увличайте по дреболии. Предстои ви доста работа и само с добър подход ще успеете да се справите. Не е фатално, ако отложите някой от ангажиментите си. Повярвайте, заслужава си да положите повече усилия днес.
04 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Наред с трудностите ще имате и провокации, които могат да внесат разколебаване в намеренията ви. Но интуицията и убедеността ви, че сте на прав път не са измамни. Остава и да го извървите. Възможността да работите с професионалисти ще ви научи на полезни неща, за това повече гледайте и слушайте и по-малко говорете.
04 апр 2020
Последни новини