Шефовете на ДКЕВР отказаха да хвърлят оставки

Няма обстоятелства, които да налагат каквато и да е промяна в състава на ДКЕВР, преди да бъде оценен реалният положителен ефект от предприетите от Комисията в сегашния й състав действия. Това се казва в изявление на ръководството на ДКЕВР във връзка с поисканата им оставка от служебния кабинет на Георги Близнашки.

Вчера бе съобщено, че оставки в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) са поискани на председателя Боян Боев (на снимката вдясно) и на членовете на органа Лиляна Младенова, Еленко Божков.

Решенията и предложенията, които излизат от тази комисия, са нареботещи на този етап, заяви служебният министър на икономиката Васил Щонов. Той подчерта, че в енергетиката има хора, на които трябва да им бъде забранено да се връщат в този сектор десет години.

Вицепремиерът Екатерина Захариева уточни, че решение за оставките на тримата ще бъде взето в четвъртък. „Дотам са стигнали безпрецедентните решения на ДКЕВР, че в писмо на ЕК да се посочва председателят поименно като пример за лошо политическо назначение", каза още тя и допълни, че регулаторът прави политически изказвания.
Премиерът Георги Близнашки заяви, че ситуацията в енергетиката е много тежка и припомни, че задълженията на НЕК надхвърлят 3 млрд.лв.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини