Светлана Митова оглави Районна прокуратура -София

Прокурорът от Върховна прокуратура Светлана Митова оглави като временно изпълняваща длъжността на административен ръководител Районната прокуратура в София. Тя поема функцията, след като Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет прие оставките на Районният прокурор на София Невена Зартова и четиримата й заместници, съобщиха от там и ги преназначи като редови прокурари в СРП.

Предложението на Светлана Митова да оглави Районната столична районна е на и. ф. главния прокурор Борислав Сарафов. В предложението е посочено, че прокурор Митова е с доказана правна подготовка, професионални знания и умения и притежава необходимите нравствени качества. Тя изпълнява служебните си задължения изключително отговорно и притежава добри комуникационни умения. Тя ще заема длъжността от днес до встъпване в длъжност на нов административен ръководител.

Сътресенията в сряда в СРП започнаха с подаване на оставките на Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцкова - Дамянова и Тодор Куюмджиев като заместници на Зартова. В специална декларация до Прокурорската колегия те се разграничиха от нея и декларираха подкрепа за провежданата от Борислав Сарафов реформа в държавното обвинение. След по-малко от час оставка депозира и Невена Зартова, която пък се мотивира за нея, че са били неглижирани преписки и дела срещу разстреляния в края на януари Мартин Божанов, по прякор "Нотариуса", при нейното ръководство. Оставката й обаче дойде и на фона на публикуваното от „24 часа“ интервю с гръцки бизнесмен  Йоаким Каламарис , който я обвинява във връзки с адвокат, действал в кръга на Мартин Божанов.

Тази сутрин в „Здравей, България” по Нова телевизия бизснесменът разказа още подробности за връзките между мафиотските кръгове у нас и магистратите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини