Пътят между Православен и Драгойново ще бъде разчистен

В най – скоро време ще бъде разчистена растителността по пътя между Православен и Драгойново – каза кметът Ангел Папазов в отговор на имейл на наш читател.

С надеждата да помогнем, жител на Драгойново ни пише:

„Здравейте! Не зная кой поддържа въпросната отсечка с. Православен-с. Драгойново и кой трябва да почисти пътя от израсналите дървета и храсти, но е факт ,че той е в лошо състояние.  Пътят е стеснен от двете страни поне с по 1 метър. Невъзможно е да се разминат две леки коли, пък да не говорим за два товарни автомобила. Клоните на дърветата до пътя направо са съединени. Има реална опасност от катастрофи. След публикацията Ви за разбития път Първомай-с. Бяла река пътят беше закърпен. Много Ви моля , ако можете по някакъв начин да съдействате и за този проблем.“

Преди 3 години по програма за временна заетост тази отсечка се поддържаше от кантониер. Към днешна дата няма такава длъжност. Общината е длъжна да поддържа междуселските пътища, като за целта има делегирани средства. Те, както се знае, са ограничени и не са достатъчни. В следствие на обилните дъждове тази година растителността е много повече и много по- буйна. Въпреки това, кметът Папазов каза, че вече има задействана процедура за разчистване на пътя, която е в следствие на подадена в общината жалба.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини