Мъртво пиян смолянчанин без книжка, "кацна" на дърво в центъра на Смолян

30-годишният Северин Ишпеков от смолянския квартал "Устово" тази сутрин направи зверска катастрофа в център ана Смолян и оцеля на косъм -само с охлузвания и натъртвания.

Той е бил прегледан в спешния център и освободен за домашно лечение, но заради цепната устна не му била взета проба за алкохол с дрегер, а само кръвен тест, обявиха от полицията. Така и не стана ясно защо пияният каскадьор не е задържан в ареста.

Инцидентът е станал на 12 август около 5 часа сутринта на централния булевард "България", в района на планетариума.

Ишпеков шофирал с бясна скорост с "Мазда"-та след сериозен запой и пред сградата на църквата "Свети Висарион" загубил управление над возилото, излезнал от платното, помел бордюра и се забил в крайпътните борове.

Едно от дърветата е буквално отсечено, а други две са поломени, но поели част от силата на удара и спрели колата. По улицата обаче нямаше следи от спирачен път, а само близо 30 метра белезникави следи от гумите на автомобила.

Очевидци разказаха, че видимо пияният Ишпеков се изврял от помляното возило залитайки, след което напуснал местопроизшествието, а край колата се търкаляла детска топка. Според хората с него имало и жена, но от полицията обявиха,че нямат информация дали имал спътник. Уточниха обаче, че през май месец тази година му е бил съставен акт за шофиране без книжка, каквато той всъщност никога не е имал.

Възмутени съкварталците разказаха, че Северин не само редовно пиел и карал като бесен, но след запой предизвиквал множество инциденти, при които удрарил и потрошил поне 7-8 коли на комшии от кв. "Устово". Потърпевшите подавали сигнали в полицията, но без резултат.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини