Бодрово иска референдум за присъединяване към Първомайска община

Инициативен комитет в село Бодрово е събрал 65 подписа за преминаването на селото им от Димитровградска община към Първомайска. Инициаторът Паско Запрянов каза, че целта им е до есента в подписката да се включат поне половината от 217-те  жителите на селото и в началото на следващата година на президента да бъде предложено да се проведе референдум. Законовият срок за това е около май- юни 2015 година.

Дори и да не успее референдумът, той пак ще постигне основната си цел – общинарите от Димитровград да ни обърнат внимание – каза Запрянов.

Най- близкият общински център до Бодрово е Хасковски минерални бани, но до там няма пряк път.  Следващият е Първомай на 15 км.

В Бодрово има 450 къщи, за които се плащат данъци и такси битов отпадък, има два язовира на концесия, пасбища и ниви. Около 200 000 лв влизат в хазната от селото, а хората се чувстват дискриминирани защото почти нищо не се връща при тях. Плаща се заплата на кметския намесник и по 50 лв на месец. Закрита е здравната служба и лекарският кабинет е преместен в коридора между кабинета на намесника и пощата. В 21 век хората са принудени да си носят вода от ниското в горната част на селото, няма направена спирка, пътят от Върбица  е разбит и не е поправян от години. Оправданието е, че има само 217 жители.

Воден е разговор с председателят на Общинския съвет на Димитровград Стефан Димитров. Той е влязъл в положение. Това е единственият заинтересован от селото общинар – казва Паско Запрянов. Единствено той идва понякога да види какви са ни проблемите, другите ги виждаме само преди избори.

Решението да поискат да се присъединят към Първомайска община е взето след като са видели какво се прави в Бяла река, Езерово и Воден – проектите за канализация и ремонта на пътя. Надеждата им е селото да се възползва от Програмата за развитие на селските региони. Предстои среща и разговор с кмета на Първомай – Ангел Папазов.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    ..
    ..:@
    0 -2
    00:10, 15 сеп 2014
    не всички Бодровци искат!! ;) Половината доре незнаеха за това

Още новини

Последни новини