Кънев настоял Борисов да спре разговорите с партии от РБ

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че е казал на Бойко Борисов да спре разговорите с отделни партии от Реформаторския блок. Той няма да се разпадне, увери Кънев.
Изненадващо вчера Радан Кънев подаде оставка като говорител на дясната формация. Той се мотивара с това, че вече "волята на РБ се формира чрез контакти между част от партийните ръководства и ГЕРБ, а лидерството на Блока се осъществява от г-н Бойко Борисов". Целият политически елит се бори за подхвърлен от него къшей власт, добави Кънев.

Оставката му породи коментари, че РБ ще се разпадне преди изборите. В сутрешния блок на Нова телевизия днес обаче лидерът на ДСБ бе категоричен, че това няма да се случи.

Той заяви, че хора от РБ вече са се срещали с Борисов, но отказа да отговори на въпроса дали това са лидерите на ДБГ Меглена Кунева и на СДС Божидар Лукарски. Те двамата все още не са коментирали действията на Кънев.

„Ясно е, че в момента г-н Борисов води непрекъснато разговори с различни крила на различни политически сили. Проведох личен разговор с Борисов, за да спре това нещо. Казах му, че не приемам да разговаря с хората от Блока поотделно”, добави Кънев.

Той уточни, че е направил това, защото резултатът от тези разговори бил невъзможността да се оползотвори предимството, което РБ имали в момента пред останалите партии. Според социологическите проучвания те са замръзнали, а рейтингът на десните расте, добави Кънев и изтъкна, че доверието към тях е около 7%, които могат да станат 12-13%.

Нашата цел е да имаме по 40 депутати в новия парламент, но това няма да е патерица на ГЕРБ, а тояга, заяви още вече бившият говорител на РБ. Той настоя, че е важно да бъде гарантирано, че след изборите няма да има отделни договорки с Борисов.

Кънев призна, че не е знаел за неочакваното решението на РБ да подкрепи актуализацията на държавния бюджет. То било взето в негово остъствие и разбрал по-късно. Не ми хареса бързия начин, по който нашата политическа сила си смени позицията, но го защитавах, защото вече беше взето, добави той.

Новото виждане на Блока беше обявено от Меглена Кунева, която участва в последните консултации при президента, с мотива, че цифрите са ги убедили, че актуализацията е нужна.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини