Двама загинали в катастрофи през денонощието, едната отново на Е 80 до Бяла река

Двама загинаха, а други трима са със сериозни наранявания след две тежки катастрофи вчера в областта. Едното произшествие е станало около 23 часа на пътя между Бяла река и първомайския квартал “Дебър”. Всички участници в него са от Пловдив. При изпреварване лек автомобил “Ланчия”, управляван от 35-годишната М.К., навлязъл в лентата за насрещно движение и се врязал в лек автомобил “Рено Канго”. В резултат на сблъсъка е загинал 53-годишен пътник във втората кола, а 28-годишният шофьор и друг мъж на същата възраст са транспортирани в болница. Хоспитализирана е и 25-годишна жена, която пътувала в “Ланчия”-та. Според първоначалната информация състоянието и на тримата пострадали е тежко.

Другият инцидент е станал около 3.30 часа на “Вълев мост” между Кричим и Стамболийски. Поради движение с несъобразена скорост лек автомобил “Пежо” излязъл вляво извън пътя и се блъснал в дърво. На място издъхнал 33-годишният водач на колата, от Стамболийски.

В същото време четирима са задържаните за алкохол водачи на превозни средства. Единият от тях е А.С. на 53 години от Караджалово. Около 22 часа автопатрул на РУ – Първомай спрял за проверка на водача товарен автомобил “Форд”. Алкохолната проба на водача А.С. е отчела 1,55 промила. Двама от задържаните са проверени в Пловдив, а третият по пътя Хасково – Пловдив. 

Пресцентър на МВР

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини