31 °C

256 имота се предлагат накуп на търг с начална цена 277 906 лв

Извънредно се наложи на общинските съветници да се съберат по повод върнато от областния управител решение. На последната сесия старейшините решиха чрез търг  анблок да продадат парчета земя в землището на няколко населени места. Мотивите за това бяха проявения интерес от крупен инвеститор. Решението засяга  селата Брягово, Бяла река, Воден, Градина, Добри дол, Дълбок извор, Крушево, Поройна и град Първомай. Имотите, които ще бъдат комасирани по този начин са 256, с обща площ 671,971 дка. Началната тръжна цена е 277 906 лв.

Областният управител е поискал да бъде посочено инвестиционното намерение, а цената на земеделските земи да бъде определена на квадратен метър, а не както е било до сега  на декар.

Интерес към предлаганите за продажба парчета земя е проявила фирмата „ОМЕГА АГРО ИНВЕСТ“, като е заявила траен интерес към отглеждането на лозови масиви и полски култури. Тя вече развива земеделие в района като осигурява работни места, а това „помага за развитието на отрасъла в района, намаля безработицата и повишава жизнения стандарт на населението в общината“.

Преди извънредната сесия се проведе съвместно заседание на всички постоянни комисии, водено от Светозар Славчев. Иван Димитров попита дали това уедряване не е дискриминационно спрямо дребните собственици, които евентуално биха искали да купят съседна земя. Той се съгласи, че продажбата би помогнала на общината, но намери предложението за не особено разумно и заяви  че ще гласува с „въздържал се“.

До кога това решение ще се гласува и ще се връща от областния управител попита Красимир Грозев - Толкова ли е належаща продажбата? Освен това има ли гаранция че тази фирма наистина ще обработва земята или ще се грижи само за прекупуването ѝ.

Отговориха му кметът Папазов, който заяви, че очакваната сума е крупна и ще е в полза на пробития общински бюджет, а председателят на ОбС Петков свидетелства, че „ОМЕГА АГРО ИНВЕСТ“ наистина се занимават с отглеждане на различни култури. Никога до сега – каза той- Областният управител не е искал да му бъде представяно инвестиционното намерение. То е било мотив ние да взимаме едно или друго решение, но не сме го вписвали. А и цената на земята не се  определя от нас, а от независим оценител. Ние сме се съобразили с изискването и сега вече се надяваме всичко да е наред.

Решението беше прието с 16 гласа "за" и един "въздържал се".

Извънредната сесия започна с едноминутно мълчание и отдаване на почит към починалия преди дни секретар на общината Костадин Ангелов.

 Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
25 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес е възможно да имате леки неприятности на работното място, които лесно можете да пренебрегнете с присъщото си спокойствие и положително настроение. Обърнете повече внимание на семейството си, което е вашата опора.
25 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Бъдете добронамерени и не търсете реванш от човек, отнесъл се пренебрежително към вас. Споделете от времето си с любимия ви човек. Настроението ви ще се подобри и ще се заредите позитивно. Явяващите се на изпити ще отбележат успехи, което ще ги накара да се почувстват доволни от себе си.
25 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
На работното място ще се отличавате с високата си компетентност и това ще ви издигне в йерархията. Притесненията ви, свързани с присъствието или отсъствието на определена тема в днешните преговори ще ви мобилизират да сте подготвени за всякаква развръзка, и с това ще спечелите.
25 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите по приключване на конкретни задачи и в тази връзка ще проявите по-голяма активност в работата си. Делово сътрудничество ще се задълбочи и превърне в ново приятелство. Каквото и настроение да ви носи това, не пренебрегвайте други хора, на които дължите много. Целите се в десятката, но има още какво да свършите.
25 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С рисковани действия се опитвате да постигнете нещо, което ви се изплъзва по друг начин. За предпочитане е обаче да бъдете по-търпеливи и по-склонни на отстъпки, когато става дума за сътрудничество. От това ще зависят успехите ви в близко бъдеще, затова не ги пренебрегвайте. Отношенията ви с привлекателна за вас личност може да прераснат в трайна връзка.
25 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Помислете за всичко, с което се ангажирате днес, за да си спестите главоболия и време. Безспорно ще се натоварите допълнително, но бързо ще свършите и ще останете доволни от постигнатото. Новото идва и ще промени нещата, които сами не сте осъзнали за грешни. Подгответе се.
25 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
25 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес са възможни конфликти с околните, така че овладейте агресивното си настроение и проявете повече търпение. Здравето няма да ви създава проблеми, и ще бъде добре, ако не приемате всяко неразположение за признак на болест. Съветите ви ще бъдат много полезни за ваш близък. Не го разочаровайте.
25 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
25 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще бъдете много заети както със служебни така и с лични дела, от които ще възникнат усложнения. Налага се да правите компромиси. Бъдете умерени в харченето, но вечерта може да си позволите по-комфортна обстановка.
25 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Амбицирани сте да покажете възможностите си на хората около вас. С лекота ще постигнете споразумение, от което впоследствие ще черпите дивиденти. Обърнете повече внимание на взаимоотношенията си в семейството и с приятелите си. Чувствате неудовлетворение от нечие поведение и това ви създава напрежение.
25 сеп 2020
Последни новини