3000 евро глоба за селфи с бягащи бикове

Посетител на фестивала в Памплона бе глобен за селфи по време на бягането с бикове. Той ще трябва да плати три хиляди евро за забраненото от властите фото, съобщи International Business Times. Британският гражданин успял да се снима на фона на носещите се в буен бяг след него животни. Самият мъж получи в интернет прозвището "бягащият идиот с телефон". Той бе обявен за издирване от полицията и съответно открит и глобен.

Още преди началото на енсиеро - ежегодното надбягване с бикове на фестивала "Сан Фермин", организаторите многократно съобщавали, че самите участници не могат да правят снимки или видео по време на бярането. Това е опасно и ще се наказва с глоба, обещали те. Все пак от 6 по 14 юли, когато е фестивала в Памплона, се намерили смелчаци, които да нарушат забраната. Освен автора на опасното селфи, е бил глобен и човек, който снимал видео с дрон.

Тази година не липсваха инциденти - биковете раниха няколко души, сред които автора на книгата "Как да оцелееш по време енсиеро", но няма смъртни случаи.

Летният фестивал "Сан Фермин" се провежда ежегодно в Памплона от над осемстотин години насам. Енсиеро е най-зрелищната част и най-провлекателна за туристи. Биковете са пуснати да бягат по улиците, като пред тях търчи тълпата желаещи да участват в енсиеро. Така хора и бикове пробягват 825-те метра до арената, където се провежда коридата.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини