Самолет с 387 пътници на борда кацна аварийно на летището в Тел Авив

Самолет "Боинг" 747 на "Делта Еър" с 370 пътници и 17-членен екипаж на борда кацна аварийно на летище "Бен Гурион" в Тел Авив тази нощ, след като колесникът му не се прибра при излитането от същия аеропорт. Машината е изпълнявала полет за Ню Йорк, но се върнала на летището два часа след излитането. Самолетът е кръжал над Средиземно море край бреговете на Израел повече от час, за да изхвърли гориво, преди да се върне в Тел Авив.

Представител на авиолиниите заяви, че екипажът решил да предприеме аварийното кацане поради "свръхпредпазливост" и инцидентът няма връзка с тероризъм или израелско-палестинския конфликт. Както е известно вчера от Хамас предупредиха чуждестранните авиолинии да спрат полетите си до Тел Авив, тъй като международното летище в града ще бъде подложено на ракетен обстрел.

В началото на седмицата от "Делта Еър" публикуваха информация, че ще продължат да изпълняват полети до Тел Авив, но ще позволи на пътниците с резервации да презаверяват или връщат билетите си без санкции, докато конфликтът продължава.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини